banner171

Eyüp'te vasıfsız işsiz kalmayacak

İŞKUR ile Eyüp Belediyesi arasında "İstihdam Hizmetlerine İlişkin Hizmet Noktası Protokolü" imzalandı

Eyüp'te vasıfsız işsiz kalmayacak
 İŞKUR ile Eyüp Belediyesi arasında "İstihdam Hizmetlerine İlişkin Hizmet Noktası Protokolü" imzalandı.
İŞKUR'dan yapılan açıklamaya göre, Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki törende Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun arasında imzalanan protokol kapsamında vatandaşların iş ve işsizlikle ilgili sorunlarının çözümü ve nitelikli eleman yetiştirilmesi sağlanacak.

Törende konuşan Coşkun, protokolün, işverenlerin vasıflı eleman ihtiyaçlarını karşılamak için önemli olduğunu kaydetti.
Belediye sınırları içerisinde İŞKUR Hizmet Noktası oluşturulacağını aktaran Coşkun, şöyle devam etti:
"İstanbul'daki her 5 işletmeden biri 'Ben eleman bulamıyorum' diyor ama her 3 iş yerinden biri de 'Ben istediğim nitelikte eleman bulamıyorum' diyor. Bizde işsiz var, yoğun bir başvuru var ama işverenin talebini karşılayan iş gücü olmadığından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Eyüp Belediyesi'nin belirlemiş olduğu merkezlerde insanları eğitimlerden yararlandırıp, onlara destek sağlayacağız. İstanbul'da hangi meslekte iş var, işveren hangi elemanı arıyor, bunların tamamını görecek ve yardımcı olacaklar. İşverenlere yönlendirmeler yapacaklar. İşverenin istediği nitelikte elemanların bu kurslarda yetiştirilip onlara takdim edilmesi sağlanacak."
Belediye Başkanı Aydın da istihdama katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Bizim belediye imkanları ile gelen taleplerin hepsini karşılamamız mümkün değil. Belki gizli işsizlik diyebileceğimiz nitelikli iş gücü eksikliğini hissediyoruz. O anlamda bir eleman arayışı da var. Bu konuda hükümetimizin ve İŞKUR'un çok önemli çalışmaları var. Biz bir köprü vazifesi göreceğiz. İstihdama ve sosyoekonomik yapıya destek olmaya çalışıyoruz. En önemli kıymetimiz olan insan kaynağını, efektif ve proaktif bir şekilde harekete geçirerek istihdamı artıracağız. Umarım hep birlikte bereketli çalışmalar yaparız" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153