banner171

Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa'da Polis Baskınında 15 Bin Korsan Kitap Ele Geçirildi

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 'Terör örgütlerinin sonu' isimli kitabın korsanının basılması dikkatlerden kaçmadı. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin elde ettiği istihbarat doğrultusunda Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa'da korsan kitapçılara

Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa'da Polis Baskınında 15 Bin Korsan Kitap Ele Geçirildi

Bayrampaşa'da bir depoya düzenlenen baskında 15 bin adet korsan kitap ele geçirdi. Baskında, İlker Başbuğ'un, "Terör örgütlerinin sonu" isimli kitabının da çok sayıda korsan kopyası bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbarat çalışması sonucunda, Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Bayrampaşa'da bazı yerlerde korsan kitap bastırılarak piyasaya sürüldüğü belirlendi. Bunun üzerine teknik takip başlatan polis, korsan kitapların basıldığı ve depolandığı yerlerin tümünü tespit etti. Matbaa ve depo olarak kullanılan yerlerin adreslerinin tespit edilmesinin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Operasyon çerçevesinde bugün çok sayıda iş yerine eş zamanlı

operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 75 bin TL değerinde 15 bin adet basılmış korsan kitap ele geçirildi. Operasyon sırasında iş yerlerinde kimsenin bulunmadığı ve korsan kitapları basarak piyasaya sürenlerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Operasyon kapsamında Bayrampaşa İsmetpaşa Mahallesi Gün Sokak 23. numaralı iş yerinde de arama yapıldı. Yapılan arama sonucunda eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un yazdığı "Terör örgütlerinin sonu" isimli kitabının çok sayıda korsan kopyası bulundu. Yapılan incelemelerde Başbuğ'un kitabının korsan baskısının piyasaya sürülmüş olabileceğinin tespit edildiği öğrenildi.

Operasyonda; Soner Yalçın'ın "Efendi", Elif Şafak'ın "İskender", Ayşe Kulin'in "Türkan", İskender Pala'nın "Şah" isimli kitaplarının da korsan kopyaları ele geçirildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153