banner171

Gaziosmanpaşa'da Demokrasi Nöbeti

Gaziosmanpaşa halkı, milli iradeye ve devlete karşı TSK içindeki bir grup FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini protesto etmek ve demokrasinin güçlenmesi adına ilçedeki tüm kesimlerin katıldığı yürüyüşte buluştu

Gaziosmanpaşa'da Demokrasi Nöbeti
 Gaziosmanpaşa halkı, milli iradeye ve devlete karşı TSK içindeki bir grup FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini protesto etmek ve demokrasinin güçlenmesi adına ilçedeki tüm kesimlerin katıldığı yürüyüşte buluştu.
Gaziosmanpaşa'daki siyasi partiler, STK temsilcileri ve halkın katılımıyla demokrasi için yürüdü. 15 Temmuz akşamı TSK içindeki bir grup Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) gerçekleştirilmek istenen ve halkın direnişiyle engellenen darbe girişiminin lanetlendiği yürüyüş gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde toplanan kalabalık Türk bayraklarıyla, sloganlar ve marşlar eşliğinde, dar ağcına çekilmiş Fethullah Gülen'in maketini taşıyarak tepkilerini dile getirdi. Bağlarbaşı Caddesinden başlayan yürüyüş Türk bayraklarıyla, mehter gösterisi, sloganlar ve marşlar eşliğinde Gaziosmanpaşa Meydanı'nda son buldu.

Burada bir konuşma yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, hükümet yetkililerinin tehlikenin henüz tam olarak geçmediğine vurgu yaparak demokrasi nöbetini sürdürdüklerini söyledi.

Gaziosmanpaşa Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları konuşma yapan Belediye Başkan Usta, "İnsan haysiyeti, onuru ve şerefine milletin kaderine ve iradesine yönelmiş her darbe terör ve kalkışmayı tanımıyoruz. Bu kalkışmayı lanetlediğimizi ilan ediyor ve sürecin her anlamda takipçisi olacağız. İstiklalimizin ve namusumuzun şerefimiz için meydanlarda Milli İrade nöbetinde kalacağımızı beyan ediyoruz" dedi.

Başkan Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "bitti" demeden asla meydanları bırakmayacağını da ifade ederek, halk iradesinin meydanları doldurmaya devam edeceğini söyledi.

Gaziosmanpaşa Meydanı'nı dolduran halka Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın temsilcileri de hitap ederek demokrasiye sahip çıkmaya devam edileceğini belirttiler. - İSTANBUL

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153