banner171

Davutoğlu'ndan bedelli askerlik açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avustralya'da açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Bedelli askerlikte değerlendirmemiz sürüyor" dedi.

Davutoğlu'ndan bedelli askerlik açıklaması
 G-20 Zirvesi için Avustralya'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları: Zirvede öncelikle kendi önceliklerimizi dile getireceğiz. Biz buraya gelmeden önce 25 sektörel değişim programı çerçevesinde eylem planı tanımladık. Türkiye'nin G20'de alınan kararlar uyum sürecine bakıldığında diğer ülkelerden farklı olduğu görülecektir. Ayrıca hem bu senenin G20 içindeki gündemini de yer alacağız, hem Türkiye gelecek seneki başkanlığını ele alabilecek. İkili görüşmelerle siyasal ve ekonomik sorunları da konuşabileceğiz. 
"EKONOMİ VE SİYASET AYRIŞTIRILAMAZ"

G20 temelde bir ekonomik yapı olarak ortaya çıktı sonra zirveye dönüştü. O yılın siyasal sorunları da ele alındı. Liderler biraraya gelmişken hepimizi ilgilendiren siyasal sorunları da görüşeceğiz. Hiçbir ekonomik sorun siyasal krizlerden ayrıştırılamıyor. Ekonomi-politik yapılanmayla ilgili sorunlar var. Siyasal ortamda güven yoksa ekonomik anlamda istikrar çok zor. Küresel alanda da bu böyle. Bazı ülkeler G20'nin daha teknik bir forum olarak kalmasını düşünüyor. G20'nin yapısal formatında bir değişiklik söz konusu değil. 

"SURİYE'YE KAPSAMLI ÇÖZÜM GEREKİYOR"

Bir bütünlük içerisinde stratejileri önerdik. Suriye'deki problem sadece terör problemi ya da sadece siyasal bir problem değildir. Bütünüyle bakarak çözüm getirmeliyiz. Uluslararası terör tüm ülkelere tehdittir. Esed rejiminin işlediği insanlık suçlarıyla terör olayları çoğaldı. Kobani'ye noktasal bir müdahale yeterli olmaz dedik. Eğer Suriye için kapsamlı bir çözüm bulunamazsa IŞİD gibi örgütler devam eder demiştik. Önemli olan herkesi içine alan siyasal çözümü ortaya koyabilmek. Eğer Esed rejimi halkına baskı yapmamış olsaydı, bu belirsizlik olmazdı.

BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli askerlikle ilgili değerlendirmelerimiz sürüyor. Yenişafak

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153