banner171

"CHP ve MHP'ye aynı uzaklıktayız"

Koalisyon için her konuyu konuşmaya açık olduklarını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, CHP ve MHP'ye eşit uzaklıkta bulunduklarını söyledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP'nin TBMM Başkanlığı seçiminde takındığı tavır nedeniyle ortaya atılan "AK Parti-MHP koalisyonu" iddialarına "CHP ve MHP'ye aynı uzaklıktayız" yanıtını verdi. Türkiye'de görev yapan büyükelçileri AK Parti Genel Merkezi'ndeki iftarda ağırlayan Davutoğlu, ardından gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Davutoğlu'nun değerlendirmeleri şöyle: 

KOALİSYONLA İLGİLİ DEĞİL: 
(MHP'nin Meclis Başkanlığı seçiminde takındığı tavır üzerine) MHP'nin tutumu koalisyonla ilgili mesajı vermez. Onların karar süreçlerinin bir sonucudur. Ben siyasi ahlak açısından diğer başka partilerin de bunu yorumlamasını doğru bulmam. CHP ve MHP'ye aynı uzaklıktayız. 

GİZLİ PROTOKOL YOK: 
Koalisyon görüşmeleri ile ilgili izlenecek yol haritası) Bir partiyle görüşüp onu bitirip, ondan sonra diğer partiyle devam etmeyi düşünmüyorum. Görüşmeler şeffaf olacak, gizli protokol olmayacak. Güneş Motel olayını unutmuş değilim. Bir daha böyle bir şeye, ismimin böyle bir şeyle anılmasına izin vermem. 

ASALETEN ATAMA: 
(TBMM Başkanı seçilen İsmet Yılmaz'ın yerine) Bir görevlendirme yapacağım. Türkiye'nin şu şartlarında vekaleten götürmeyi çok doğru görmüyorum. Kısa süreli boşluk olmamak için önümüzdeki sürecin uzayabileceğini de göz önünde bulundurarak, muhtemelen asaleten görevlendirme yaparım. 

YAŞ ENGEL DEĞİL: 
(Hükümeti kurmak için 1 Ağustos'ta yapılacak YAŞ toplantısı beklenecek iddiaları üzerine) Yüksek Askeri Şura'yı bekleyeceğiz söylentileri doğru değil. Ne zaman görevi tamamlarsam o zaman bitireceğim. 

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN: 
Anamuhalefet partisine çağrımız açıktır. Birlikte her türlü konuyu konuşmaya hazırız. MHP'ye aynı şekilde bu görüşmelerde her türlü ihtimale açık olmaları çağrısında bulunuyoruz. Ve yükselen bir tansiyon, siyasi gerilim içinde değil ülkenin geleceğiyle ilgili sakin bir çözüm düşünmenin zamanının geldiğini söylüyoruz. HDP'ye ise çağrımız daha net. Özgürlükler konusunda tutumları açık olmalı, terör faaliyetlerine karşı da net bir tavır sergileyebilmeliler. 

YÜZDE 41'İN HUKUKU: 
Biz AK Parti olarak yüzde 41'in hukukunu korumaya kararlıyız. Yüzde 41'in bize vermiş olduğu güç ve emaneti hiçbir şekilde tartışma konusu yapmayız. Bu oranı elde etmiş bir parti olarak en fazla temsil kudretine sahip bir parti olarak hem bu hukuku koruyacağız. 

AK PARTİ'DE 25'İNCİ DÖNEMDE YENİ VİTRİN
AK Parti'de grup ve parti vitrini değişikliği için düğmeye basıldığı, köklü değişiklik planlandığı bildirildi. AK Parti kulislerine göre, TBMM Başkan Vekilliği'nin en güçlü adayı halen, bu görevi yürüten Ayşenur Bahçekapılı. İdare Amirliği için de Salim Uslu konuşuluyor. Katip üyelikler için ise genç isimlerin tercih edileceği belirtiliyor. Naci Bostancı, Ahmet Aydın ve Belma Satır'ın yerine yeni isimlerin gelmesi bekleniyor. Mahir Ünal ise en kıdemli Grup Başkan Vekili olarak yoluna devam edecek. Ünal'ın yanı sıra İstanbul Milletvekili Doğan Kubat, Isparta Milletvekili Süreyya Bilgiç, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın isimleri geçiyor. Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a danışman oluyor. Bozdağ, danışman olmak için AK Parti MKYK üyeliğinden de istifa etmeye hazırlanıyor. 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 01:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153