banner171

Sıcaklıklar önce bunaltacak sonra rahatlatacak: Çarşamba ve Perşembe gününe dikkat

Bu hafta sıcaklıkların 40-45 derece arasında seyretmesi beklenirken, haftanın en sıcak günlerinin ise batı ve güney kesimlerinde çarşamba, iç kesimlerde ise perşembe olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar önce bunaltacak sonra rahatlatacak: Çarşamba ve Perşembe gününe dikkat

Yurt genelinde günlerdir süren sıcak hava dalgaları sebebiyle vatandaşlar, birazcık olsun rahatlamak için rüzgarlı havaları bekliyor.

"Salı gününden itibaren yurtta sıcaklıklar 5 ila 10 derece artacak"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen haftadan itibaren sıcaklıkların güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini, iç kesimlerde ise birkaç derece düştüğünü belirtti.

Yıldırım, "Salı gününden itibaren batı kesimlerinden başlayarak hava sıcaklıklarının yurtta 5 ila 10 derece artmasını bekliyoruz. Marmara, Ege ve Akdeniz'de çarşamba günü mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkıyor, 45 derecelere varan hava sıcaklıkları bekliyoruz. İç Anadolu ise perşembe günü maksimum sıcaklığa ulaşacak." ifadelerini kullandı.

Çarşamba günü İstanbul'da 37, Antalya'da 42, İzmir'de 43 derece sıcaklık beklendiğini bildiren Yıldırım, perşembe günü ise Ankara'da hava sıcaklığının 39 derece olacağının tahmin edildiğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153