banner171

Cumhurbaşkanı Erdoğan bankaları uyardı: [Faiz oranları] Bu bir felakettir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Sanayi ve Ticaret Odasında konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan bankaları uyardı: [Faiz oranları] Bu bir felakettir
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaretinde konuştu.  Konuşmasında bankalarla ilgili konuşan Erdoğan 'Geçtiğimiz yıl bankalar yüzde 40 civarında kâr artışı elde etmişse bunda bir sorun var demektir. Bu yıl bankaların kâr oranlarını ikiye katladıkları görülüyor. Bu bir felaket' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Vatandaşlarımızla kucaklaştık coşkulu bir miting oluştu şimdi de sizlerle bir aradayız. Buradan sonra AK Parti Genişletilmiş İş Toplantısı'na katılacağım ardından da İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek ardından Rize'ye döneceğim. Yarın da Giresun'a gideeceğim ve oradaki kardeşlerimizle bir araya geleceğiz toplu açılış törenleri yapacağız. Karadeniz güzel tabiatı benim için bir motivasyon bir enerji kaynağı oluyor.

Biz Karadeniz'i seviyoruz 81 vilayeti ile tüm Türkiye'yi seviyoruz. Garipleri ile mazlumları ile bölgemizin tamamını biz insanların tamamını seviyoruz. Onun için 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' diyoruz. Demokrasimizde attığımız her adım insanımızın özgürlük alanını genişletme hayat kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.

2011 yılında partimizin programına eklediğimiz bir süre sonra da hükümetimiz aracılığı ile resmi program haline getirdiğimiz 2023 hedefleri bu amaca yöneliktir. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ilerlemesine en büyük katkının inşallah Karadeniz'den geleceğine inanıyorum.

Şehrimizin geçtiğimiz yıl ki ihracatına bakıyorum 1 milyar 341 milyon dolar bu rakam Trabzon'a yakışır mı? Şimdi o zaman yakışanı yapmamız lazım. Elinin kiri derler ya bu ihracat rakamları da Trabzon'un elinin kiri bile değildir. Biz Trabzon'dan çok daha fazlasını bekliyoruz. Türkiye'de ekonomi bir ileri gidiyorsa Trabzon'un 3-4 ileri gitmesi lazım. Çünkü potansiyel buna müsait.

Endüstri bölgesi yatırım bölgesi istiyorsunuz. Şehir hastanelerinin ikinci ve üçüncülerini istiyorsunuz, havalimanlarının geliştirilmesini ve modernize edilmesini istiyorsunuz çevre yollarınının artırılasını istiyorsunuz liste uzayıp gidiyor biz bunları yapmaya varız.

Ama şimdi soruyorum siz bu talepler karşılığında bize ne taahhüt ediyorsunuz? El ele vereceğiz dayanışma halinde olacağız bu işi başaracağız. Bundan kısa bir süre önceydi bir emiri Enerji Bakanı'm ile aldık helikoptere bütün dağları dolaştık. Ya dedi burada bir şeyler yapamaz mıyız? Kayak merkezi oteller ne istiyorsan yapalım dedim. Lafını yaptık işin icraat safhası var temenni ederim icraat da olur. İhracatı şöyle bir 5 milyar dolara çıkarmayı taahhüt ediyor musunuz? Tamam dediler. Şehrimizin 2,6 milyar dolarlık vergi gelirini 2-3 katına çıkarmayı taahhüt ediyor musunuz? Kayıtlı 187 bin olan çalışan sayısını katlayarak arttırmayı taahhüt ediyor muşunu? Elbette devletten destek beklemek de hakkınızdır.

KİMSE KALKIP BEN FETÖ'CÜYÜM DEMİYOR Kİ 

FETÖ'cülerin darbe girişimini milletimizle birlikte akamete uğrattık. Bazen yanımıza geliyorlar. Benim oğlumun suçu yok benim oğlum tertemiz. Ya oğlunun çevirdiği fırıldaklardan haberi yok. Kimse kalkıp da ben FETÖ'cüyüm benim Pensilvanya'da bir tanrım var demiyor ki. Bize Allah'tan başka şah damarından yakın bir güç yok. O bir şarlatan onun için bu yakıştırmayı yapıyorlar. Dertleri bu ülkeyi yıkmak ele geçirmekti. Ama Allah'a hamd olsun milletim çağrımıza anında cevabını verdi ve döküldü caddelere sokaklara, bu alçaklara ülkeyi teslim etmedi. F-16'lardan tanklardan toplardan yılmadı ölümün üzerine gitti şehadete inandı ve gerçi 250 şehidimiz oldu ama hamdolsun milletimiz de 80 milyon oldu. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

BUNLAR İSLAMI İSTİSMAR EDEN NE İDİĞÜ BELİRSİZLERDİR

Bunlar Müslüman filan değil, islam ile alakaları yok. Bunlar islamı istismar eden ne idiğü belirsizlerdir. Diğer terör örgütlerine de nefes aldırmıyoruz. Suriye'de yapılmaya çalışılan terör devleti oyununu bozduk. Aynı şekilde ekonomi alanında tüm gösteriler ileriye doğru gidişi gösteriyor iyi yoldayız iyi yoldasınız. Bu yılın ilk çeyreğinde elde ettiğimiz yüzde 5'lik büyüme oranını yılın sonuna kadar sürdüreceğimize inanıyorum. İstihdamda işsizliği yeniden tek haneye indirdik. TOBB'da bir çağrı yaptık ve bu çağrıdan sonra en az 1 dedik sonra bir yeterli değil 3-5 tane daha eleman alsa dedik alınan elemanlarla birlikte bir anda hamdolsun 1 milyon 600 bine ulaştı istihdam edilen rakamlar. İşsizlik yine tek haneye hamdolsun düştü. Bu güzel bir gelişme.

KAYNAKLARI ÇEŞİTLENDİRİYORUZ

Borsa İstanbul tarihinin rekorlarını kırdı. Geçtiğimiz günlerde yapılan Rüzgar Enerjisi ihalesi ile 1 milyar dolarlık bir yatırımı ülkemize kazandırdık. İnşallah rüzgar enerjisi ile fiyatlar da aşağı doğru inecek. Kaynakları çeşitlendiriyoruz. Tek tip kaynak yok artık. Artan bir çeşitlilik var. Geçmişte böyle bir durum söz konusu değildi.

BİZİ ALDATAMAZSINIZ  

Ana muhalefet lideri bir Almanya'nın dergisine Türkiye'nin gidilmeyecek yerler listesine alınmasını söylüyor. Üzerine gidince de söylemedim diyor. Yahu dergi orada kimi aldatıyorsun. Sizin akşam başka sabah başka dürüstlük yok. Bizi aldatmanız mümkün değil onlarla birlikte hareket ediyorsunuz. 

BU BİR FELAKET

Ticaret erbabından Uluslararası yatırımcılara kadar her kesime çok önemli destekler verdik vereceğiz. Piyasaya asıl finans desteği sağlaması gereken kurumlar bankalar. Ama bankalar hala biz faizler düşmesi lazım diyoruz bankalar ise vatandaşın oraya yatırdığı paraları kendisi için adeta bir soyup soğana çevirme aracı olarak kullanıyor. Kendi parası değil vatandaşın emanet ettiği para. O kalkıyor bunu yüksek faizle kendisine rant aracı haline çeviriyor. Ben inanıyorum ki gerek merkez bankamız gerek kamu bankalarımız inşallah bu işi aşağı çekecektir.

Bu fazilerin düşmesi lazım diyoruz. Bankalar vatandaşın yatırdığı parayı soyup soğana çevirme aracı olarak kullanıyor. Bankalar yüzde 40 kar elde etmişse burada bir sorun var. Bu yıl ikiye katladılar bu felaket

BANKALARDAN GÜZEL HABER BEKLİYORUM 

Parayı değerli kılan bankaların kasasında yatması değil esnafın girişimcinin elinde olmasıdır. Tüm göstergelerin olumlu yönde seyrettiği şu dönemde bankacılık sektöründen güzel haberler beklediğimi özellikle belirtmek istiyorum. Yarın gazeteler bunu yazar. Trabzon'dan da güzel bir büyüme performansını bekliyoruz.

SEN BUNU NASIL SÖYLERSİN? 

Türkiye'de hiç kimse için güvenlik garantisi yok ne can ne mal güvenliği. Yahu bunu nasıl söylersin? Ankara'dan yola çıkıyorsun İstanbul'a gidiyorsun 29 gün bu devletin polisi seni güvence altında tutuyor ve İstanbul'a kadar seninle yürüyor. Niye? Güvenlik nedir bunun dersini veriyor sana. Böyle bir ülkenin güvenlik güçlerine bu hakaret yapılır mı? Sözde adalet yürüyüşü, ya sizde adalet var mı Adalet istiyorsan git İzmir Belediyesi'nin işçilere ödemediği parayı ödet. Şişli Belediyesi'nde ödemeler yapılamıyor git burada adaletini göster. Kendi ülkesini böylesine karalayan bir kişi maalesef bu ülkenin ana muhalefet koltuğunda oturuyor. Bu zata şu soruyu sormak lazım. Bu ülkede yaşamıyor musunuz? Bu ülkede kim şimdiye kadar malınıza canınıza haysiyetinize tasallut etti de bu devlet seyirci kaldı? Ne yaptınız da dur dendi hatta terör örgütleri ile ilişkileri sebebi ile yargılanan kişileri desteklemek için yürürken teröristlerle kol kola yürümedin mi? Bu zatın karın ağrısı başka. MİT tırları davası ile ilgili suçu sebebiyle cezaevine giren milletvekilinin durumu kendisini rahatsız ediyor.

ŞEYTANLA İŞBİRLİĞİ YAPSA DAHİ İŞLEDİKLERİ SUÇLARIN HESABINI VERMEKTEN KURTULAMAYACAKLAR 

Sorun bir milletvekilinin hapiste olması değil sonuç bu işin ucunun nereye varacağını biliyor olmasıdır. Yargı soruşturmayı genişlettikçe bunlarda korku artıyor çünkü kabahatlerinin farkındalar. Ama korkunun ecele faydası yok. Bunlar hesabını verecekler. Şeytanla bile işbirliği yapsalar ülkemize ve milletimize karşı işledikleri suçların hesabını vermekten kurtulamayacaklar. Ne zaman ki kendisine böyle bir soru yönelten yabancı gazetecilere 'Ne münasebet Türkiye devleti ile her zaman can ve mal güvenliği için milletinin yanındadır' derse gereken itibarı görür.

Rabia için terör örgütü işareti diyorlar. Asıl terör işaretleri sizde. Her yerde bu terör örgütünün beynine biniyoruz bineceğiz. Bu topraklara kim musallat oluyorsa bedelini ödeteceğiz ödetiyoruz. Bundan sonra bu işler daha da ağır olacak. Ana muhalefetin başındaki zatın asıl gölgelemeye çalıştığı adeta gövdesini siper ettiği hususun FETÖ'cülerin akibeti olduğu açıktır. Mahkemelerdeki FETÖ'cüler de onun izinden gidiyorlar. Elinde silahla ateş ederken görüntülenen adam neredeyse bu silahı elime kim tutuşturmuş edası ile ifade veriyor.

Bir başkası sosyal bir etkinlik için oraya gitmiştim diyor. Tüm gece Genelkurmay'daki darbecileri organize eden bir başkası gözümüzün içine baka baka odamdan hiç çıkmadım diyor.

HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN 

Milletimiz bunları gönlünde zaten mahkum ediyor. Şimdi mahkemelerimizin milletimizin hissiyatını hukuk içinde hayata geçirmesini bekliyoruz. Biliyorum fazla vakit yok. FETÖ'cü hainler ruhlarını ve bedenlerini sattıkları için bir hayal aleminde yaşıyorlar hadi PKK'lı teröristler en çok parayı kim verirse onların maşası olmayı kabul ettiler peki onlarla aynı yolda ilerleyen ana muhalefetin başındaki zata ve kendisini destekleyen güruha ne oluyor? Türkiye'ye ihanet yarışması açıldı da bizim mi haberimiz yok? Türkiye'ye en büyük ihaneti kim yaparsa en büyük ödülü olacak da bizim mi haberimiz yok? Kendilerini de tehlikeye attıklarını acaba görmüyorlar mı? Bizim tek milletimiz parçalandı tek bayrağımız indiği tek vatanımız bölündüğü tek devletimiz yıkıldığı zaman kimsenin kendisini bu kıyametten uzak tutamayacağı belli değil mi? Öyle ise Türkiye'nin içinden geçtiği bu kritik dönemde herkes aklanı başına alsın. Herkes ülkenin geleceğini ve bekasını kendi günübirlik menfaatlerinin üzerinde tutmak zorundadır.

Türkiye tüm olumsuzluklara rağmen büyüdü bugünlere geldi. İnşallah bunlara rağmen hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2017, 20:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153