banner171

Erdoğan ve Putin görüşecek iddiası!

Erdoğan ve Putin görüşecek iddiası!

Erdoğan ve Putin görüşecek iddiası!
 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ile Erdoğan'ın görüşeceği iddiası için açıklama yaptı.

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la herhangi bir görüşme gerçekleştirmediğini ve gelecekte de böyle bir görüşmenin planlanmadığını söyledi.

Peskov, düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine, "Hayır, Rusya ve Türkiye liderleri arasında herhangi bir temas olmadı. İlerisi için de herhangi bir görüşme planlanmadığını biliyorum" dedi.

ERDOĞAN "OLUMLU YANIT GELMEDİ" DEMİŞTİ

Erdoğan, bir Rus uçağının yeniden Türk hava sahasını ihlal ettiği iddialarının ardından geçen hafta Putin'le görüşme isteğini ilettiğini ancak bu talebine Moskova'dan olumlu yanıt olmadığını söylemişti.

CENEVRE BİZİM YÜZÜMÜZDEN DURMADI

Peskov, Cenevre görüşmelerinin Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın hükümetine verdiği destek nedeniyle 'çöktüğü' iddialarını ise reddetti.
"Bu fikrin doğru olmadığını düşünüyoruz" diyen Peskov, "Rusya, Suriye'deki durumun siyasal çözüme ulaştırılması için yapılan uluslararası çabalara katkı sunuyor. Bununla birlikte Suriye'nin meşru liderliğine terörle mücadele konusunda destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cenevre görüşmelerinin kolay geçmeyeceğinin ve hemen sonuç vermeyeceğini önceden beri bilincinde olduklarını söyleyen Peskov, "Yine de görüşmelerin öyle ya da böyle devam etmesini umuyoruz" dedi.

PUTİN, BELARUS LİDERİ VE BAHREYN KRALI İLE GÖRÜŞECEK

Bu arada Peskov, Putin'in Soçi'de bugün Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'yla, 8 Şubat'ta ise Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el Halife ile bir araya geleceğini de aktardı.

Peskov, Suudi Arabistan'ın Suriye'de kara operasyonuna hazır olduğuna dair Riyad'dan gelen açıklamalar karşısında Kremlin'in tepkisinin ne olduğu sorulduğunda da, "Durumu yakından izliyoruz" yanıtını verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153