banner171

Facia haberi peş peşe geldi: 21 ölü!

Balıkesir ve Dikili'de Ayvalık sahile vuran ceset sayısı 21'e yükseldi.

Facia haberi peş peşe geldi: 21 ölü!
 Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Mahallesi'nde sahile vuran ceset sayısı 14'e yükseldi. İzmir'in Dikili İlçesi Kumburnu mevkiinde ise kıyıya cocuk ve kadınların da bulunduğu 7 mültecinin daha cesedi vurdu. Böylece iki olayda ölenlerin sayısı 21’e yükseldi.

Böylece iki olayda ölenlerin sayısı 21’e yükseldi. Bugün saat 05.00 sıralarında, İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Salihleraltı bölgesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açılan 22 kaçak göçmenin içinde bulunduğu lastik bot bir süre sonra alabora oldu.
Fırtınalı havada, dalgalı denizde suya düşen kaçaklardan çoğu çocuk olan 10 kişinin cesedi Altınova Mahallesi'ndeki Martı Sitesi Sahili'ne vurdu. Ayrıca Yorgun Sitesi önünde 1 kadın ile Öğretmenler Sitesi önünde ise 2  kaçağa ait ceset bulundu. Sahil güvenlik ekipleri, başka kaçaklar olabileceği gerekçesiyle denizde, jandarma da sahilde arama-kurtarma çalışması başlattı.

Fırtına nedeniyle güçlükle kurtarıldılar 
Yüzerek mendireğe çıkıp canlarını kurtaran 6 kaçak sahil güvenlik ekipleri tarafından, fırtına nedeniyle güçlükle yanaşılıp kurtarıldı. Kurtarılan kaçaklar Cunda Adası'na götürüldü. Sağ kurtarılan ve uzun süre suda kaldıkları için vücut ısılarının düşmesiyle hipotermi geçirdikleri belirlenen diğer 6 kaçak ise Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. 12'si kurtarılan, 13'ü ise yaşamını yitiren kaçakların tamamının Irak ve Cezayir uyruklu olduğu belirtildi

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153