banner171

İran'dan IŞİD'e Uyarı: Kutsal Mekanlar Kırmızı Çizgimiz

İran savunma Bakanı Hüseyin Dehkan kutsal mekanların kırmızı çizgileri olduğunu belirtip IŞİD'in saldırması durumunda İran'ın müdahalede bulunacağını söyledi.

İran'dan IŞİD'e Uyarı: Kutsal Mekanlar Kırmızı Çizgimiz
 İran savunma Bakanı Hüseyin Dehkan'dan IŞİD'e uyarı geldi. Kutsal mekanların İran'ın kırmızı çizgisi olduğu söyleyen Dehkan, herhangi bir saldırı olması halinde İran'ın müdahalede bulunacağını söyledi.
"OLASI TEHDİTLERE KARŞI FÜZE MENZİLLERİ ARTTIRILDI"

İran'ın Arapça yayın yapan devlet kanalı El-Alam TV'ye konuşan Dehkan, ABD, Rusya ve Çin'den sonra İran'ın füze gücü alanında dünyada 4'üncü sırada yer aldığını söyledi. Olası tehditlere orantılı olarak füzelerinin menzilini arttırdıklarını kaydeden Dehkan, füzelerin isabet gücünü ve radara yakalanmama kapasitelerini arttırmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

"KUTSAL MEKANLAR BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

IŞİD'i uyaran İranlı bakan, Irak'ta Şiiler için kutsal sayılan mekanların 'İran'ın kırmızı çizgisi' olduğunu ifade etti. Dehkan, IŞİD veya herhangi bir silahlı örgütün Irak'taki kutsal yerlere saldırması durumunda İran'ın müdahalede bulunacağını ekledi. IŞİD'in İsrail tarafından desteklendiğini öne süren Dehkan, "Irak ve Suriye'de olan bitenler aslında İsrail'in güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmaktadır" diye konuştu.

IRAK VE SURİYE'DE BULUNAN İRANLILAR EĞİTİM İÇİN ORDALAR

İran'ın, Suriye ve Irak'ta güvenliğin sağlanması için her iki ülkeyle işbirliği içinde olduğunu kaydeden Dehkan, bu ülkelerde muharip güç bulundurmadıklarını belirterek: "Irak ve Suriye'de bulunan İranlılar eğitim ve danışmanlık amacıyla ordalar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153