banner171

İstanbul'un En başarılı Belediyesi Bakın Hangi İlçe Oldu.

Andy-Ar'ın anketinde "Hizmet memnuniyeti" kategorisinde en başarılı belediye başkanı Fatih Belediye Başkanı Mustafa demir oldu.

İstanbul'un En başarılı Belediyesi Bakın Hangi İlçe Oldu.
 En başarılı belediye anketlerinde bu kez sıra İstanbul'daydı.

REKOR OYLA BİRİNCİ MUSTAFA DEMİR

İstanbul'un, nüfusun büyük bir bölümünün yaşadığı Avrupa yakasında 'hizmet memnuniyeti' sorusuna verilen cevaplara göre oluşan ankette Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demiryüzde 66 gibi rekor bir oyla ilk sırada yer aldı.

İstanbul anketinde en başarılı belediye Fatih oldu

Anketin sonuçlanmasının ardından Habertürk muhabiri Esra Boğazlıyan Mustafa Demir'in kapısını çaldı, 'hizmet memnuniyeti' alanındaki birinciliğinin sırrını sordu.

ÖNCE HAYAL KURACAKSINIZ

Başarının sırrını Steve Jobs örneğiyle 'önce hayal kurmak gerek' şeklinde açıklayan Mustafa Demir "Başarılı olabilmek için hayal kuracaksınız, projelendireceksiniz, takip edeceksiniz, ödüllendireceksiniz, gerektiğinde cezalandıracaksınız" diyor.

İstanbul anketinde en başarılı belediye Fatih oldu

İşte Mustafa Demir'in hizmet memnuniyetinde en başarılı belediye başkanı seçilmesinin ardından yaptığı açıklamalar:

İŞİMİZİN YÜZDE 60'I PROJE, YÜZDE 40'I HALKLA İLİŞKİLER

"Yıllar önce bir yemek programına katılmıştım. Gurmelerden birine sordum ‘Nasıl değerlendirme yapıyorsunuz?’ diye. 'Biz yüz puanı ikiye ayırıyoruz, 60 ve 40 olarak. 60 puanı yemeğin içeriğine, tadına vs., 40 puanı ise yemeğin sunumuna veriyoruz' demişlerdi. Bizim işimiz de böyle bir şey. Eğer proje derseniz genellikle başarıya baktığınızda şüphesiz çok iyi projeler yapmak zorundasınız insanların memnuniyeti için. Halkla ilişkiler kısmı bizim için % 40’lık kısmı. Belediyeler, yöneticiler bu özel sektör de olabilir veya kendi başınıza bir işyeri açıyorsanız, hangi meslekten olursanız olun mesleği iyi yapacaksınız ama daha önemli kısmı hizmet ettiğiniz insanlarla temas halinde olacaksınız.

İstanbul anketinde en başarılı belediye Fatih oldu

"STEVE JOBS'UN SIRRI GİBİ, ÖNCE HAYAL ETTİK"

Bunu içtenlikle yapacaksınız. Sırf halkla ilişkiler için yapıyorum veya işte beyninizin aklında bir şey varsa diye yaparsanız bu çok çabuk yakalanıyor insanlar tarafından. Steve Jobs’a soruyorlar ‘Nedir bu başarının sırrı’ diye... ‘Biz hayal kurduk, olanları yok saydık, ne yapabiliriz dedik ve o zaman bu iletişim teknolojileri mesafe kat etti’ diyor. Jobs öldükten sonra şöyle bir geriye baktık biz de aynı şeyi yapmışız. Başarısı kamuoyuna mal olmuş bütün projelerin temelinde hayallerim var. Ama şimdi hayalimden çok öte bir Fatih var. Başarılı olabilmek için hayal kuracaksınız, projelendireceksiniz, takip edeceksiniz, ödüllendireceksiniz, gerektiğinde cezalandıracaksınız.

FATİH ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKESİ GİBİ BİR YERDİ

Ben ilk başkan olduğumda Fatih için etrafı surlarla çevrili, bütün yapılaşması bitmiş, büyük şehir merkezlerinin bulunduğu problemlerle baş başa, yeşil alan üretemez, altyapı problemli bir tablo vardı. ‘Burada yapılacak bir şey yok’ denildi. Eğer somuta indirgersek mesela Kadınlar Pazarı’mız vardı. Oraya girmek çok mümkün değildi. Seyyar satıcılar, açıkta et satanlar, hayvan kesen, ürün satan, üçüncü dünya ülkesi gibi bir yerdi.

HAYAL KURDUK VE UYGULADIK

Biz bir hayal kurduk ve ‘Düşüncelerimiz gerçekleşirse burası turistlerin gelip gittiği, hanımların tek başlarına yemek yiyebilecekleri bir yer olur. Önce çarşıyı yer altına alalım’ dedik, projelendirdik, kurul süreci geldi. Sonra altyapıya el attık ve gördük ki o çarşıyı yeraltına almak mümkün değil hem çınar ağaçları var hem de yeraltında tarihi eserler var. Vazgeçtik. Sonradan tepki büyüdü. ‘Mevcut hali ortada’ dedik ve ikna ettik. Bir gecede söktüler orayı kendileri. Sonra biz onlara sözümüz üzerine meydan düzenlemesi yaptık ve o meydana bakan bütün binaların cephelerini yeniden yaptık. On yıl önce biten işten bahsediyorum ve beş kuruş para almadık onlardan. Kendi imkânlarımız ve il özel idaresi imkânlarıyla yaptık."

İSTANBUL'UN EN BAŞARILI BELEDİYELERİ

Hizmet memnuniyeti konusunda yapılan ankette, İstanbul'un en başarılı belediyesi olarak, Mustafa Demir başkanlığındaki Fatih Belediyesi seçildi.

Fatih Belediyesi'ni sırasıyla; Esenler Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, Kağıthane Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Avcılar Belediyesi, Bakırköy Belediyesi ve Bahçelievler Belediyesi takip etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153