banner171

Erdoğan: Atatürk ve Türkiye köksüz değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nda konuştu. Erdoğan Atatürk ve Türkiye'nin köksüz olmadığını söyledi.

Erdoğan: Atatürk ve Türkiye köksüz değil
 Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nda Atatürk'le ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Atatürk'ü geçmişinden soyutlamak ve sadece Türkiye Cumhuriyetinden ibaretmiş gibi göstermek isteyenlere şöyle seslendi:''Ne Atatürk nede Türkiye köksüz değildir''.

Vefatının 76’ıncı yıl dönümünde bir hususu açık yüreklilikle ele almak istediğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

ATATÜRK İSTİSMAR EDİLDİ

“10 Kasım 1938’de vefatının hemen ardından Gazi Mustafa Kemal, herkesin farklı yorumladığı maalesef herkesin kendi çıkarına, kendi ideolojisine, kendi dünya görüşüne göre şekillendirdiği bir tarihi figüre dönüştürülmek istendi. Üzülerek ifade etmeliyim ki; yakın tarihimizde, milli birliğimizi, dayanışmamızı hatta demokrasimizi tahrib eden nice girişim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası istismar edilmek suretiyle meşrulaştırılmak istendi.

ÇOK SAYIDA ATATÜRK ÜRETİLDİ

 "Bir tek Atatürk varken, tarih içinde çok sayıda Atatürk'ün üretildiğini çok sayıda Atatürkçülük yorumları ile Gazi Mustafa Kemal'in şahsi manevisinin yıpratıldığını büyük bir teessürle izledik. Türkiye'nin bütün gençlerinin, çocuklarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bütün yalınlığıyla sadece bir insan, bir lider olarak anlayabilmesi, okuyabilmesi, öğrenebilmesi şahsen benim de en büyük arzularımdan biri olmuştur."

ATATÜRK VE TÜRKİYE KÖKSÜZ DEĞİL

“Herkese göre, herkesin kendi şahsi arzu ve beklentilerine göre bir Atatürk yoktur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her isteyenin hayatının bir cüzünü cımbızlayarak kendisine meşruiyet kaynağı olarak öne sürdüğü yani istismar ettiği bir Atatürk’te olamaz.

Bazıları için Türkiye tarihi aynı şekilde Gazi Mustafa Kemal’in hayat hikâyesi 29 Ekim 1923’te başlatılır, onun öncesi adeta hiç yaşanmamış gibi yok sayılır. Oysa ne Gazi Mustafa Kemal ne de Türkiye Cumhuriyeti köksüz değildir.

CUMHURİYET BİR ANDA KURULMADI

Cumhuriyet bir anda ani bir kararla tek kişinin aldığı bir kararla kurulmamış. Uzunca bir sürecin ve istişarelerin neticesi olarak ortaya çıkmıştır. 29 Ekim 1923, 1071 Malazgit Zaferimizin bir uzantısıdır. 29 Ekim 1923, 1299’da kurulan Osmanlı Cihan Devleti’nin bir uzantısıdır. 1923, 1453’ün bir devamıdır.

Çanakkale Zaferimiz, Kutü’l-Amare zaferimiz, onlarca cephede milletçe verdiğimiz mücadelemiz Cumhuriyetin kuruluşunun adeta girizgahıdır. En nihayet 23 Nisan 1920 ve Kurtuluş Savaşımız Cumhuriyetimize giden, yolu açan önemli başarılardır.

MİLLİ EGEMENLİĞE BASKI ATATÜRK'E SAYGISIZLIKTIR

Yakın tarihimizde milli egemenliğe müdahale edilmesi baskı altında tutulması ve onun adı anılarak yada istismar edilerek yapılması onun anısına tam bir saygısızlıktır.

YENİ TÜRKİYE'Yİ ATATÜRK KULLANDI

Atatürk'ün asil duruşu ve Milli irade vurgusu hep geri plana itildi. Onun için Atatürk iyi öğrenmeli diyorum. Yeni Türkiye vurgusu ilk kez Atatürk'ün Nutuk eserinde defalarca vurgulanmıştır.

YANILDIKLARINI ANLAYACAKLAR

 "Gazi Mustafa Kemal'i statükonun, idareimaslahatın, tek tipçiliğin ve milli iradeye husumetin sembolü gibi kullananlar, yeni Türkiye'de ilk kez Gazi'nin kullandığı yeni Türkiye kavramı içinde yanıldıklarını anlayacaklardır."

 "Yeni Türkiye, inanıyorum ki Gazi Mustafa Kemal'in de bir istismar aracı olmaktan çıkarılıp, asker, Başkomutan, Meclis Başkanı, Cumhuriyet'in banisi, Cumhurbaşkanı, en önemlisi de milli irade aşığı bir şahsiyet, bir insan olarak öğrenileceği, öğretileceği, anlaşılacağı bir Türkiye olacaktır."

Kaynak : Haber7

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153