banner171

Kızılay Başkanı: Erdoğan kurban vekaletini Kızılay'a verdi

Cumhurbaşkanından kurban vekaletini Kızılay'a vermesi talebinde bulunduklarını vurgulayan Akar, Erdoğan'ın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da vekaletini Kızılay'a verdiğini bildirdi.

Kızılay Başkanı: Erdoğan kurban vekaletini Kızılay'a verdi
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ı, Beylerbeyi Sarayı'nda kabul etti.
Kızılay Başkanı:Erdoğan kurban vekaletini Kızılay'a verdi 

ERDOĞAN KURBAN VEKALETİNİ KIZILAY'A VERDİ

Akar, makbuzları göstererek, şunları söyledi:

"Geçen sefer Başbakan olarak yazmıştık. Bu sefer Cumhurbaşkanı olarak yurt dışında 5 hisse, yurt içinde ise 2 hisse kurban vekaletini Türk Kızılayı'na verdi. Somali'de, Nijer'de, Bosna Hersek'te, Pakistan'da ve Bangladeş'te kesilmesini istedi.

GEÇEN SENE DE BOSNA VE PAKİSTAN'A VERMİŞTİ 

Bizim usulümüz, yurt dışında kesilecek yerlerin ismini belirtebiliyoruz, vekalet orada okunuyor çünkü. Yurt içinde önem taşımıyor nerede kesildiği. Hangi kombinede denk gelirse orada kesilecek, ismi anılacak. Geçen sene yurt dışında Bosna Hersek ve Pakistan'a vermişti. Ben de Bosna Hersek'teki kurban ekibinin başındaydım. Sayın Başbakanımızın ve eşinin isimlerini ben orada anmıştım kurban kesilirken."

Parayı peşin aldığını belirten Akar, "Toplam 3 bin 50 lira, kendisi cüzdanından çıkartarak saydı ve bir kere de bana saydırdı. Cebime koydum" dedi.


"3 KAMYON SU GÖNDERDİK"

Akar, IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye alınan Suriyelilere yardımlar konusunda, "İlk etapta 3 kamyon su gönderdik. Arkasından da kamyonlarla su ve bisküvi yolluyoruz. Bunların sebebi, su, çok acil ihtiyaç malzemesi ve susuz oldukları anlaşılıyor. Bisküvi ise çabuk tüketilebilen, pişirmeye gerek olmayan hazır ve fazla enerji veren bir gıda maddesi olması hasebiyle bisküvi gönderiyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 05:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153