banner171

Kuzu: 13 şehitte neden istifa edilmedi

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, ''Biz iktidara geldiğimizde davul bizde tokmak bizde değildi, tokmak arıyorsun tokmak yok. Biz tokmakları toplamaya başladık. Türkiye, 2001'de perişan vaziyetteydi" dedi.

Kuzu: 13 şehitte neden istifa edilmedi

Partisinin 10. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında geldiği Edirne'de il başkanlığının düzenlediği iftara katılan Kuzu, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana yaşadıkları zorlu süreci anlattı.

Sağdan soldan devşirme bilgilerle AK Parti'ye kapatma davası açıldığını hatırlatan Kuzu, “Başsavcı, internet sitelerinde ne kadar devşirme bilgiler varsa, doğru - yanlış, tekzip edilmemiş hepsini klasöre doldurmuş götürmüş dava açmış. Ve o bilgileri verenler Ergenekon sürecinde yargılanıyorlar şu an. Evvela yalan bilgileri kendileri oluşturuyorlar. Sonra da onlarla dava açıyorlar. 71 arkadaşımız hakkında siyaset yasağı istendi. Onlardan birisi de bendim. Dolayısıyla biz o 71 arkadaşımız ve diğerleri yaptığımız mücadele sonunda Allah razı olsun yine Anayasa Mahkememizin 11 üyesinin 6’sı sağduyu sahibi davrandı da hiç olmazsa oradaki parti kapatmanın önünü kesmiş oldu. Aksi halde Türkiye’ye hizmet daha orada kesilmiş olacaktı" dedi.

"367 ŞARTI REZİL BİR KARARDI"

2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Kuzu, “Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Seçilmek için 367 şartı gerekiyor dediler. Daha önce Özal, Demirel, Sezer’i seçtiniz. O zaman bu rakam yoktu. Nereden çıkarttınız? Bize gelince mi oyunun kuralları değişti. Bu böyle dediler. Anayasa Mahkemesi’ne gidildi. Mahkeme de maalesef bu rezil karara imzasını atarak ve olmayan bir şeyi gösterdi. Hala onun utancını yaşıyorlar görüştüğümüz zaman kendileriyle. Tabii ki, seçim dedim. Cumhurbaşkanı’nı siz seçtirmiyorsanız o zaman halka seçtireceğiz. Bakın bu bir dik durmadır. 2007'de karar aldık. 2014’te inşallah Cumhurbaşkanını sizler doğrudan seçeceksiniz.” diye konuştu.

"2007 NİSAN E-BİLDİRİSİNE KARŞI DİK DURUŞ SERGİLEDİK"

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Genelkurmay Başkanlığı tarafından kaleme alınan e-bildiriyi değerlendiren Kuzu, “O gece saat 23.00’ten sonra e-muhtırayı vermiş genelkurmay. Yok mok filan deseler de muhtıra orada duruyor. Acil toplandık. Dik durulacağını söyledi. Ve açık açık net, ey Genelkurmay Başkanı, siz bizim emrimizde çalışan demokraside bir kurumsunuz. Herkes haddini bilsin. Size bu demokrasiyi yedirmeyiz diyerek çok net bir duruş sergilendi. Ve ilk defa böyle bir şey yapıldı Türk siyasi tarihinde. Özal döneminde kısmen yapıldı. Tabii ki, o hareketten sonra piyasalar alabora olur gibi oldu ama baktılar ki, ondan bir şey çıkmadı. Güven devam etti" şeklinde konuştu.

"13 ASKER ŞEHİT OLURKEN NİYE İSTİFA ETMEDİLER?"

Son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı ile ilgili değerlendirmede bulunan Kuzu, “Bir zamanlar hep haber olan bir konu, son YAŞ toplantısında gördük. Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanı istifa ediyorlar. Sebebi ne olursa olsun bunu doğru bulmuyorum. Çünkü sonuç olarak Türkiye bir taraftan terörle mücadele ediyor. Bu kadar duyarlı iseler gerçekten 13 şehidimizin haberi geldiği zaman niçin istifa etmediniz? O gün gitmeniz gerekirdi, eğer hakikaten bu manada önem veriyorsanız. Ama Ergenekon'dan içeride olanlar filan filan subay dışarı çıkmazsa, biz bunda yokuz demekle çekip gitmiş olursunuz. Biz bu şekilde gidişi doğru bulmuyoruz. Ama ne oldu? Haber değeri bile ikinci üçüncü plana düştü. Türkiye normalleşiyor" ifadelerini kullandı. 

CİHAN


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153