banner171

Merkel ilk kez bir iftara katıldı

Almanya Başbakanı Merkel, görevi boyunca ilk iftara katıldı. Merkel konuşmasında din adına gerçekleşen şiddet olaylarından dolayı Almanya'daki Müslümanların dışlanmaması gerektiğini söyledi

Merkel ilk kez bir iftara katıldı
 Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2005'te üstlendiği başbakanlığı dönemi içine ilk kez bir iftara katıldı. Merkel, Dışişleri Konutu Villa Borsig'deki iftarda, dünyada din adına şiddet eylemlerinin yapıldığını hatırlattı ve "Ne yazık ki bunların daha çok İslam adına yapılıyor. Almanya'da yaşayan Müslümanların İslam adına yapılan şiddet eylemleri nedeniyle dışlanmalarının ve zan altında bırakılmaları kabul edilemez" dedi. 
"HALK TAVIR ALMALI" 
Son dönemde cami, kilise ve sinagoglara yapılan saldırılara değinen Merkel, "Bu tür saldırılar hepimize karşı yapılmıştır. İnanç özgürlüğüne ve demokrasiye karşı yapılmıştır" dedi. Başbakan, bu tür olaylara karşı halkın tavır alması gerektiğini vurguladı ve "Çoğunluk, suskun çoğunluk olmamalı" diye görüş belirtti. Merkel, dinlerarası daha fazla karşılıklı saygı çağrısında da bulunarak, "İslam, şüphesiz Almanya'ya aittir" dedi. 

ÖNYARGILARA ELEŞTİRİ 
İftara ev sahipliği yapan Federal Göç, Mülteciler ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz da dinlerarası diyaloğun gereğini hatırlattı. Özoğuz, din adına gerçekleştirilen şiddet eylemleri ile Müslümanlara karşı önyargıları eleştirdi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 01:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153