banner171

Rüşvet Operasyonunda Gözaltı Sayısı 32'ye Yükseldi

İstanbul'da rüşvet karşılığı bilgi sızdırma ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla tapu ve nüfus müdürlüklerinde çalışan aralarında sivillerin de bulunduğu şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltı sayısı 32'ye yükseldi.

Rüşvet Operasyonunda Gözaltı Sayısı 32'ye Yükseldi

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polis ekipleri, rüşvet karşılığı bilgi sızdırdıkları ve görevi kötüye kullandıkları iddia edilen şahıslara yönelik İstanbul merkezli operasyon düzenledi.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "Örgüte üye olmak ve görev almak", "Örgüt faaliyetleri çerçevesinde rüşvet, zimmet, irtikap", "Görevi kötüye kullanma" gibi suçlara karıştıkları tespit edilen şahıslara yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmaların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polis ekipleri, bugün sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda tapu ve nüfus müdürlüklerinde çalışan 15'i devlet memuru ve inşaat emlak işleri ile uğraşan 17sivil şüpheli gözaltına alındı. Zanlılara ait adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve doküman ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada İstanbul'da 29, Samsun'da 1, Trabzon'da 1 ve Ankara'da 1 şüpheli şahıs olmak üzere toplam 32 şüpheli şahıs yakalandığı belirtildi. İstanbul, Trabzon ve Ankara'da gözaltına alınan 3 şahıs ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, Samsun'da yakalanan şahısın İstanbul'a getirildiği ifade edildi. Soruşturma kapsamında 2 şahsın yakalanması için çalışmaların devam etiği aktarıldı. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2015, 00:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153