banner171

Son dakika TSK'dan ihraç kararları açıklandı! 1684 asker TSK'dan ihraç edildi!

Son dakika TSK'dan ihraç kararları yayımlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) toplamda 1684 askerin ihraç edildiği bildirildi. Darbe girişimi sonrasında yapılan çalışmalar kapsamında TSK Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki çeşitli rütbelerdeki bin 684 askerin ihraç edildiği açıklandı. İşte TSK'dan ihraç edilenlerin listesi.

Son dakika TSK'dan ihraç kararları açıklandı! 1684 asker TSK'dan ihraç edildi!
 Son dakika TSK'dan ihraç kararı açıklandı. Yapılan son dakika açıklamasına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) 1684 askerin ihraç edildiği bildirildi. TSK'dan ihraç edilen önemli isimler arasında Adem Huduti, Akın Öztürk, Mehmet Dişli ve Metin İyidil ve Hakan Karakuş oldu. İşte son dakika gelişmeleri ve kararın tüm detayları.

"Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kararname"ye göre, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığında 87 general, 726 subay, 256 astsubay; Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 32 amiral, 59 subay, 63 astsubay; Hava Kuvvetleri Komutanlığında 30 general, 314 subay, 117 astsubay olmak üzere toplam bin 684 asker, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) çıkarıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 87 general, 726 subay, 256 astsubay, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 30 general, 314 subay, 117 astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 32 amiral, 59 subay ve 63 astsubay ihraç edildi.

TSK'da 149 general ve amiral, 1099 subay ve 436 astsubay olmak üzere toplamda 1684 asker ihraç edildi.



Akın Öztürk ve Adem Huduti de ihraç edildi

Kanun Hükmünde Kararname ile TSK'dan çıkarılan askeri personel arasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, Orgeneral Adem Huduti, Korgeneral Metin İyidil, Korgeneral Yıldırım Güvenç, Korgeneral İlhan Talu, Korgeneral Salim Ulusoy, Tümgeneral Mehmet Dişli, Tümgeneral Kubilay Selçuk, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinden Tümamiral Bekir Sıtkı Cebeci ile Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş da yer alıyor.




YAŞ kararları 29 Temmuz'da uygulanacak

OHAL kapsamında alınması gereken tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnameye göre yarın yapılacak Yüksek Askeri Şura'da alınacak kararlar ile yapılacak olan terfi, atama, nasıp, kadroların kullanılması, emekliye sevk ve ilişik kesme işlemleri, 29 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla uygulanacak.

Bir daha kamuya dönemeyecekler

TSK'dan çıkarılan asker kişiler, mahkumiyet kararı aranmaksızın askeri rütbe ve memuriyetleri alınacak ve bu kişiler yeniden TSK'ya kabul edilmeyecek. Bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecek. Bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, denetim kurulu tasfiye kurulu üyeliği vesair görevleri de sona ermiş sayılacak.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 00:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153