banner171

Trump'ın Kudüs kararına Macron'dan tepki

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı açıklaması dünyadan tepki çekti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron kararın endişe verici olduğunu söyledi, Avrupa Birliği de kararın barış sürecini olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Trump'ın Kudüs kararına Macron'dan tepki
 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD'nin tek taraflı olarak alacağı kararın endişe verici olduğunu ifade etti. Endişelerini telefonda Donald Trump'a ileten Macron, Kudüs'ün statüsünün, Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerinde ele alınması gerektiğini vurguladı. 
Avrupa Birliği 'Birlik, Kudüs'le ilgili kararın ciddi sonuçları olacağını düşünüyor' açıklamasını yaptı. Kararın dünya kamuoyunda yankı uyandırabileceğini belirtti.

BM Genel Sekreteri Guterres, 'Kudüs, BMGK ve BM Genel Kurul kararları temel alınarak, iki taraf arasında doğrudan görüşmeler yoluyla en son çözülmesi gereken bir konudur' değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa birliği de 'Birlik, Kudüs'le ilgili kararın ciddi sonuçları olacağını düşünüyor' açıklamasını yaptı. Kararın dünya kamuoyunda yankı uyandırabileceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153