banner171

Gaziosmanpaşa Meclis Üyesi Adayı Seda Sönmez ile Özel Röportaj

Ak Parti Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyesi Adayı Seda Sönmez ile Yapmış Olduğumuz Röportajı Sizlerle Paylaşıyoruz...

Gaziosmanpaşa Meclis Üyesi Adayı Seda Sönmez ile Özel Röportaj

 KENDİNİZİ KISACA TANITIRMISINIZ?

-1982 Kastamonu doğumluyum.15 yıldır Gaziosmanpaşa ‘da  ikamet etmekteyim.Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencisiyim.Ticaretle uğraşıyorum.Evli ve 3 çocuk annesiyim.


NE ZAMANDIR SİYASETLE UĞRAŞIYORSUNUZ?

-Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sn.RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ın ülkemize kazandırdığı başarı ve yenilikler ülkemizin kazandığı imaj ve dik duruş , benimde siyaset sahnesine çıkmamda çok etkili oldu. Ak Parti Gaziosmanpaşa Kurucu Kadın Kolları Başkanı Sn.Zekiye Çapan hanım başkanlığındaki kadın kollarına2008 yılında yedek yönetim kurulu üyesi olarak atandım. 2011 yılında yapılan kongre ile görevi devralan Sn. Merve Çabukhanım  ile yürütme kurulu üyesi olarak çalışmalarıma hız katarak devam ettim.Görev aldığım zaman zarfında sayısız  programlar gerçekleştirdik.Başarılı çalışmalar yaptık.Teşkilat yapısı içinde kadınların oldukça önemli yeri vardır.Yapılan her faaliyetin arkasında yüzlerce isimsiz kahraman bulunmakta.Birlikte çalışmak her daim güzeldi ve onlarla çalıştığım için kendimi şanslı buluyorum.
WP_20131124_15_25_52_Smart.jpg görüntüleniyor
ADAY OLURKEN HEDEFLERİNİZ NELERDİR?

-Yerel yönetimlerde kadınların aktif görev almaları gerektiğine inanıyorum. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların, belediye meclisinde  yüksek oranda temsil edilmesi gerekli. Ben de bu sorumlulukla mecliste görev almam gerektiğine inandım.Kadın kolları kademesinin  odak  noktası olan kadınlarla ve sorunlarıyla çalışmalarımızda çok sayıda  karşılaştık.Toplumun temel taşı olan  fedakar kadınlarımız ilçemizde müreffeh yaşamalı.Yerel yönetimde kadın temsilci olarak bu sorunlara çözüm getirmek bizlerin asli görevi olacaktır.Kadınlarımızla ilgili projelerdebilgi ,beceri ile görev almak ve projelerde bulunmak istiyorum.Hükümetimizinkadınlarımıza  yönelik oldukça başarılı projeleri bulunmaktadır. Kadınlarımız hak ve özgürlüklerine Ak Parti hükümeti sayesinde kavuşmuştur.Büyükşehir belediyemizin açmış olduğu İSMEK kursları ve İlçe belediyemizin meslek edindirme kursları kadınlarımızın bilgi ve beceri sahibi olmasında son derece önemli rol almıştır.Yine bu anlamda KADEM  Kadınlarımıza ücretsiz eğitim hizmeti sunmaktadır.Ancak hala okuma yazma dahi bilmeyen kadınlarımız mevcut.Bu konumdaki kadınlarımız için çalışma stratejileri geliştirilebilir.

SİZCE GAZİOSMANPAŞA'NIN DURUMU NEDİR.? NELER YAPILMALIDIR?

-Gaziosmanpaşa İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden biri. Kentsel dönüşüm ve ulaşım  sorunlarıilçemizin en büyük sorunlarıdır.Sorunlar beraberinde birtakım sıkıntılar getiriyor.tabii.Ancak Ak parti teşkilatında düstur olan ilkelerimizden biri Allah’ın izniyle İmkansız ve çözülemeyecek bir soru yoktur,olmamıştırda ‘’ilkesidir.Bu anlamda  Teknik bilgi ve deneyime sahip olan Belediye Başkan Adayımız Yüksek Mühendis Sn. Hasan Tahsin Usta ile birlikte seçim sonrası halkın vereceği yetki ile hızla çalışmalara başlayacağız.


BİR KASTAMONULU OLARAK ;SİZCE KASTAMONULULAR HAK ETTİKLERİ YERDEMİ?
-Öncelikle Kastamonulu olmaktan gurur duyuyorum.Şerife Bacıyı bağrından çıkarmış yiğit gönüllerin şehridir Kastamonu…Gaziosmanpaşa nüfusunun %6 sı Kastamonulu nüfus  oluşturmaktadır.Kas-der gibi başarılı dernekler bu anlamda birleştirici rol oynadılar.Ancak kültürümüzün yaygınlaştırılmasını sağlamak adına projeler geliştirilebilir.Bunun içinde her Kastamonulu hemşehrimin fedakarlık ve azim göstereceğinden eminim.

BU GÜN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ,NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

-8 mart dünya kadınlar  gününün  dramatik bir tarihçesi olduğunu hepimiz biliriz.Türkiye nin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri, misyonu yaşatma görevini ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş; modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır.Bu vesile ile Tüm kadınlarımızın 8 mart Dünya Kadınlar gününü tüm kalbimle kutluyorum.


Zamanınızı Ayırdığınız için Çok Teşekkür Ederim.

Ben Teşekkür Ederim.                       

AK Parti Gaziosmanpaşa Meclis Üyleri Listesi

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 16:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet şamil çetinkaya
ahmet şamil çetinkaya - 10 yıl Önce

seda hanim yolunuz ve bahtiniz açik olsun.

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153