banner171

İstanbul'un giriş çıkışları takip altında

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul'da bazı noktalarda uygulanan Plaka Algılama Sistemi'ne (PAS) yeni yazılım yüklenerek geliştirildi. Geliştirilen sistem, çalıntı araçlar ve ikiz plakaların daha kısa sürede belirlenmesini sağlayacak

İstanbul'un giriş çıkışları takip altında

 15 Temmuz darbe girişiminin ardından polis, İstanbul'da terör saldırılarında kullanılması hedeflenen çalıntı araçlara yönelik çalışmayı aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar da polise faydalı olan Plaka Algılama Sistemi'nde (PAS), yenilikler yapıldı. Yeni yazılım yüklenenen PAS'ın kamera sistemi geliştirildi.

ARACIN ÜZERİNDEKİ TÜM YAZILARI OKUYOR
Yeni yüklenen yazılım sistemine göre geliştirilen kamera, araçların geçiş anlarında plakayı anında okuyabiliyor. Bu sistemde plaka veya aracın içindeki sürücüler daha net görülüyor. PAS, plakası kapalı araçların ise herhangi bir yazı ya da çikartmayı bile net bir şekilde görüntüleyerek fotoğraflıyor. Gelen bu görüntülere göre, araçların plakayla uyumlu olup olmadığı hemen ortaya çıkarılıyor.
İKİZ PLAKALAR DA TESPİT EDİLİYOR
Geliştirilen bu yeni sistemle, çalıntı araçlara takılan ikiz plakaları da ortaya çıkartma konusunda büyük fayda sağlayacağı belirtildi. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, bu sistemde geçiş yapan tüm araçların plakası inceleniyor. Geniş çaplı incelemede, ikiz plaka kullanan araçlarda rahatlıkla tespit edilebiliniyor. Örneğin ; şüphe duyulan araçların İstanbul'da nerelerde geçtiği kaydı çıkartılıyor. Bu sisteme, belirlenen plakalı araçların nerelerde geçmişse kayıtları hemen çıkartılıyor. Çıkarılan kayıtlarda, ikiz plaka takılan araçlar aynı saatlerde farklı yerlerde olduğu tespit ediliyor. Model, marka ve rengine kadar ortaya çıkarılan sistemde, ulaşılan bilgilerin ardından, ikiz plaka yada çalıntı araçlara operasyonlar düzenleniyor.
İSTANBUL'UN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI
Geliştirilen bu sistemin ardından İstanbul'daki uygulama noktası artırıldı. İstanbul'un 32 noktasında bulunan PAS sistemi, 64'e yükseltildi. İstanbul'un giriş ve çıkışlarına da konulan PAS, kente giren ve çıkan tüm araçların kaydı tutabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153