banner171

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin huzuruna kastedenlere buraları zindan ederiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri ülkemizde bölücülük yaptı, Kürt kardeşlerimi sömürdü. Sonunda şu anda kaçacak delik arıyorlar mı? Bu milletin huzuruna kastedenlere biz buraları zindan ederiz, zindan." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin huzuruna kastedenlere buraları zindan ederiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim belediye başkanlığımdan önce meşhur Ümraniye çöplüğü faciası vardır. Kim vardı, Cumhuriyet Halk Partisi ve o çöplük patlamasında 39 vatandaşımız maalesef öldü. Ama şimdi biz orayı spor tesisleri yaptık. Nereden nereye..." dedi.

Kongre öncesi salon önünde bekleyen gençlere hitap etti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi'ne katılmak üzere geldiği Ankara Spor Salonu önünde kendisini bekleyen gençlere hitap etti. 

"Biz eserlerimizle konuşuyoruz, siz neyle konuşuyorsunuz?"

AK Parti iktidarının eserinin olmadığı bir yer bulunmadığına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"81 vilayetin 81'inde biz eserlerimizle konuşuyoruz, siz neyle konuşuyorsunuz? Hak ve özgürlükler bizle geldi, benim başörtülü bacılarım, kızlarım, onların elinden üniversiteye gitme hakkını aldınız ama AK Parti ile üniversite kapıları onlara da açıldı mı? Demokrasi diyorlar, özgürlük diyorlar, eğitim özgürlüğü diyorlar, şu anda başörtülü olanlar her yerde çalışma hakkına sahip mi? Özgürlük bu. 

Şimdi şurada başı açık, başı örtülü benim kızlarım bir arada oluyor mu? Ne oldu yıkıldı mı, bu ülke yıkıldı mı? Bunlar kardeş, kardeş. Biz kardeşi kardeşle barıştırdık. Şu anda işte bizim özellikle de AK Parti Gençlik Kollarının çatısı altındaki renk bu, tablo bu, ayrımcılık yok ama onlar ayırdılar, onlar böldüler, biz bütünleştirdik, farkımız bu."  

Bursalı gençlerin "Bursa seninle gurur duyuyor" şeklindeki tezahüratlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bursa biz de sizlerle gurur duyuyoruz. Bursa'yla nasıl gurur duymayız? Bursa bizim tarihi başkentimiz." karşılığını verdi.

"Milletin huzuruna kastedenlere buraları zindan ederiz"

Rabia işareti yaparak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ifadelerini gençlerle tekrarlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz 81 milyon tek milletiz, niye? Bizi yaradan Allah öyle emrediyor da onun için. Bizde ayrımcılık yok dedik ya Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Roman'ıyla, Boşnak'ıyla, Arnavut'uyla, 81 milyon tek millet. Biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik ama bakıyorsun birileri ülkemizde bölücülük yaptı ve bunlar bir de parti kurarak tehditlerle maalesef benim Kürt kardeşlerimi sömürdüler, çukurlar açtılar. Güneydoğu Anadolu'yu maalesef adeta atık su kanalları gibi böldüler, parçaladılar. Onlara gereken dersi verdik mi? Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler Dereler'de. Ne dedim, 'inlerine gireceğiz' dedim. Girdik mi? Sonunda şu anda kaçacak delik arıyorlar mı? Bu milletin huzuruna kastedenlere biz buraları zindan ederiz, zindan."

Tek bayrak vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim şu güzel bayrağımıza eş bayrak tanımıyoruz. Rengi şehidimizin kanından, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehitlerimizin ta kendisi. Her şehit bir yıldızdır. Üç, tek vatan. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatanımızı bölemeyecekler, böldürtmedik, böldürtmeyeceğiz. Dört, tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz. Çok meraklı olanlar varsa Pensilvanya'ya buyursunlar gitsinler, Pensilvanya. Yol paralarını da veririz, gitsinler, zira onlara bu topraklarda yer yok, işte onun için yakaladığımızı içeri atıyoruz, atacağız. Niye? Bu milleti böldüler, bu milleti parçaladılar. Gençlerimizi birbirine düşürdüler, annesinden, babasından ayırdılar. O bakımdan bunlara gereken dersi sonuna kadar vereceğiz. Öyleyse bu Rabia'mızı gerçekleştirmek için ne yapacağız? Gençler, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bundan taviz yok. Birbirimizi akraba, makam, mevki, bundan dolayı sevmeyeceğiz, birbirimizi Allah için seveceğiz."  


Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153