banner171

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'den önemli açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gazetecilerin AYM'nin kararı, Demirtaş'ı PKK'ya çağrısı başta olmak üzere gündeme ilşkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'den önemli açıklama
 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
İşte konuşmadan satır başları;

İran'ın ABD ile varmış olduğu anlaşma bölge için çok önemlidir.

Esad rejiminin meşrutiyetini kaybettiği tüm dünyanın malumudur. Suriye halkının yanındayız.

Suriye'de DEAŞ ve rejim insanları öldürmeye devam ediyor. Türkiye bütün tedbirleri almış durumdadır. Buradaki mültecilere bayramı bayram gibi yaşatmak için elimizden geleni yapacağız.

Soru-cevap

DERSHANE KARARI

AYM'nin gerekçeli kararı görmedik. Gerekçeli kararı gördükten sonra gereken açıklamayı yapacağız. Ne veliler ne de öğrenciler bu süreçten zarar görmeyeceklerdir.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

Demirtaş'ın açıklamaları yorum bilimini bile zorlamaktadır. Hala terörü şirin göstererk romantize ederek çözüm sürecinden ilerleme beklemek abesle iştigal olur. Bununla birlikte terör örgütünün de barış demesi komik.

Çözüm sürecini başlatan kişi Cumhurbaşkanımızdır. Şimdi sayın Cumhurbaşkanımızı barışı istemiyor diye göstermek nasıl bir ahlakın açıklamadır?

Sayın Cumhurbaşkanın "Kobani düştü düşüyor" sözleri haince, alçakça çarpıtılarak Cumhurbaşkanımıza karşı kullanılmak istendi.

Suriye'de PYD politika ve söylemleri ile Türkiye düşmanlığı yapılması kabul edilemez. Arap ve türkmenlerin göçe zorlanmasını da kabul etmemiz mümkün olamaz.

Suriye'de fiili durum ülkenin bütünlüğüne zarar verir.

CHP'li Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek yargı mensuplarına toplamda 3 milyon TL'yi bulan takım elbise hediye edeceğini iddia etti. Bu konu ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

Cumhurbaşkanlığı makamının itibarını düşürmeye çalışmak ne Meclis'e ne vekillere ne de Türkiye'ye yakışmaz. Bunlar cumhurbaşkanımız üzerinden popülüzm yaklama çabasından ibarettir. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir.

G-20 Zirvesi'nin olası bir erken seçime denk gelmesi herhangi bir karışıklığa neden olmayacak. İkisi bir birinden farklı konular.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153