banner171

Davutoğlu: Herkes ayağını denk alsın!

Başbakan Davutoğlu terör örgütlerine operasyonların netice alıncaya kadar süreceğini vurgulayarak "Artık Türkiye bir hafta önceki Türkiye değildir. Herkes ayağını denk almalı" dedi.

Davutoğlu: Herkes ayağını denk alsın!
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün DEAŞ'a karşı da PKK'ya karşı da DHKP/C'ye karşı yürüttüğümüz mücadelede hem yoğun halk desteği var hem de uluslararası bir destek var. Dolayısıyla bu mücadeleyi kesin neticeler alıncaya kadar sürdüreceğiz" dedi.
Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nden katıldığı A Haber ve ATV'nin ortak canlı yayınında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Davutoğlu, gazetecinin, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra bir açıklama yapılmadığını belirterek, toplantıda neler konuşulduğunu sorması üzerine, toplantının hemen sonrasında kendisinin katıldığı canlı yayın programı dolayısıyla açıklamayı bizzat kendisinin yapacağını belirterek, toplantıda, geçen hafta başlatılan operasyonları kapsamlı şekilde ele aldıklarını söyledi.

Genelkurmay İkinci Başkanı, MİT Müsteşarı, Dışişleri Müsteşarı ve Emniyet Genel Müdürünün, toplantıda sunum yaptığını anlatan Davutoğlu, "Bu çerçevede bakanlarımız, bu brifingleri aldıktan sonra hep beraber bundan sonra atılacak adımlar konusunda geniş bir değerlendirme yaptık. Dolayısıyla yoğun özellikle teröre karşı alacağımız önlemler bağlamında somut konuların görüşüldüğü bir Bakanlar Kurulunu gerçekleştirdik" diye konuştu.

Bundan sonra hangi adımların atılacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Davutoğlu, "Tabii bir kere bugünlere nasıl geldiğimizin doğru tahlilini yapmak lazım. Hedefleri doğru ortaya koymak lazım. Bu hedefleri ortaya koyup yöntem belirledikten sonra onda kararlı olmak lazım. Şu ana kadar sürdürdüğümüz yaklaşımı bundan sonra kararlı şekilde devam ettireceğiz ve Türkiye'nin kimden gelirse gelsin, hangi nitelikte olursa olsun hangi niyetlerle yapılmış olursa olsun bütün terör faaliyetleri karşısında Türkiye'nin güvenliğini, istikrarını, huzurunu sağlayacak her türlü tedbiri almaya kararlıyız" şeklinde konuştu.

"Yoğun bir halk desteğine muhatabız'

Teröre karşı mücadelede iki meselesinin önemli olduğunun altını çizen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Birisi kendi halkınızın desteği, ilk andan itibaren perşembe gecesi operasyonları başlattığımız andan itibaren bugüne kadar yoğun bir halk desteğine muhatabız. Bundan çok büyük memnuniyet duyuyorum. İkincisi, uluslararası destek ve bu anlamda meşruiyetin kuvvetli olması. Bugün DEAŞ'a karşı da PKK'ya karşı da DHKP/C'ye karşı yürüttüğümüz mücadelede hem yoğun halk desteği ver hem de uluslararası bir destek var. Dolayısıyla bu mücadeleyi kesin neticeler alıncaya kadar sürdüreceğiz. Nedir kesin netice? Madem, çözüm süreci bağlamında gündeme getirildiği için özellikle HDP bugün de bunu ifade etti, 2013 Mayıs'ında verilen söz tutulacak. Bütün silahlı unsurlar Türkiye'yi terk edecek. Çatışmasızlık dediğiniz, şey ancak bu yolla sağlanabilir. Çatışmasızlık bizatihi kendisi bir değer değildir. 2013 mayısında Türkiye sınırlarının dışına çıkması gereken bütün silahlı unsurlar Türkiye'yi terk edecek. Nedir netice? DEAŞ karışı da Türkiye sınırında, DEAŞ görmek istemiyoruz. Bir DEAŞ mevcudiyeti istemiyoruz. Nedir netice? DHKP/C'nin, ki birçok işadamımızı birçok devlet adamının ölümünden de sorumlu, bir örgüt olarak Türkiye'de aktivitelerini tümüyle sona erdirecek şekilde terör tehdidinin bertaraf edilmesi. Yani dikkat ederseniz, 3 boyutlu ve 3 terör örgütünü hedef alan yoğun bir mücadelenin içine girmiş bulunuyoruz. Halkımızın burada verdiği destek önemli. Uluslararası alanda gelen destekler aslında mücadelemizin ne kadar haklı temele dayandığını bir kez daha gösteriyor."

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 01:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153