banner171

Erdoğan AKP'nin Son Oy Oranını Açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı TV programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, AKP'nin şu anda açık ara önde olduğunu söyleyerek AKP'nin ve muhalefetin oy oranını açıkladı.

Erdoğan AKP'nin Son Oy Oranını Açıkladı

Başbakan Erdoğan, kanal 7'de yayınlanan ''Başkent Kulisi Özel'' programına katılarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, anket sonuçlarının sorulması üzerine, şu an gayet iyi gözüktüğünü, partisinin açık ara önde olarak yüzde 45-50, CHP'nin yüzde 25 ve MHP'nin de sınırda olduğunu söyledi.

SİYASETTEKİ ÜSLUP
CHP ve MHP'nin seçim kampanyalarını nasıl bulduğuna ilişkin soruyu yanıtlayan Başbakan Erdoğan, seçim kampanyalarının yürütülüş tarzını edebe mugayir bulduğunu, çünkü hakaretler kullanıldığını ifade etti.

Kendisinin sadece, ''Statükonun Allah'ı Ankara'dadır'' ifadesine karşı, ''Bu alçaklıktır'' diye bir ifadesi bulunduğunu belirten Erdoğan, bunun dışında MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli'ye ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı eleştiriler yönelttiğini, ancak hakaret etmediğini anlattı.

Erdoğan, ''Benim zaten yetişme tarzım, aldığım terbiye, ne Kılıçdaroğlu'na ne Bahçeli'ye hakarete müsaade etmez'' dedi.

''Yalnız Kılıçdaroğlu, 'Kasetle geldin' sözünden biraz alınıyor'' denilmesi üzerine ise Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''O yanlış mı ama? Sayın Baykal'ı evinde ziyaret ediyor. Sayın Baykal'ı evinde ziyaret ettiği zaman çıkıyor, 'Ben aday değilim', bunu söylüyor. Hemen ertesi gün de aday olduğunu açıklıyor. Bu senaryo neyin senaryosudur? Kasetin neticesi. Dolayısıyla kaset mağduru bir genel başkan var. Ama öbür taraftan da kaset mamulü bir genel başkan. Ortada böyle bir tablo var. Bundan alınan kişi, şu anda öyle hakaretler yapıyor ki, ben artık bunların çoğunu zaten duymuyorum. Avukatlarım hemen gereğini yapıyor. Şu ana kadar da 3 tane dava zaten kazanılmış vaziyette. seçim sonrası herhalde çok daha fazlasıyla neticelenir diye düşünüyorum. Çünkü bunların bizim hukukumuzda da yeri yok. Böyle şeyleri söyleyemezsin. Hele hele bir siyasi partinin genel başkanına bu tür şeyler yakışmaz. Ben inanıyorum ki CHP'ye gönül vermiş kardeşlerim de MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim de, hatta BDP'ye gönül vermiş kardeşlerim de genel başkanlarının veya yöneticilerinin kullandıkları bu dili 12 Haziran'da cezalandıracaktır.''


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153