banner171

Fransız gazetecinin sorusuna yanıt: O biraz sıkar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bağımsızlık referadumunun Türkiye'de olabilme ihtimaline ilişkin soruya ise, “Türkiye'de nerede olacak? Türkiye'de böyle bir adımı atmak sıkar." sözleriyle yanıt verdi.

Fransız gazetecinin sorusuna yanıt: O biraz sıkar
 Erdoğan, 'Katar krizinde körfez ülkelerin talepleri hiçbir koşulda kabul edilebilir değil. Ancak Katar'ın talep etmesi halinde Türk askeri üssünü kapatabiliriz.' dedi.
'PUTİN'LE ÇATIŞMASIZ BÖLGELERİ KONUŞACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de yaşananlara da değindi ve şunları söyledi:

'YPG'ye verilen silahların toplancağına inanmak imkansız. YPG'den tehdit gelirse ÖSO ile birlikte operasyon düzenleriz. Putin'le çatışmasızlık bölgelerini konuşacağız.'

'BARZANİ YÖNETİMİ PİŞMAN OLACAK'

Cumhurbaşkanı, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin aldığı bağımsızlık referandumu kararı ile de ilgili konuştu ve 'Referandum kararı doğru değil. Pişman olacaklar' dedi.

TÜRKİYE'DE SIKAR

Erdoğan böyle bir referandumun Türkiye'de olabilme ihtimaline ilişkin soruya ise, “Türkiye'de nerede olacak? Türkiye'de böyle bir adımı atmak sıkar. Türkiye'de böyle bir adımı atacak olanlar şuana kadar atardı. Şuan bedelini çok ağır ödüyorlar. Türkiye'nin böyle bir adımı atacak ne bir zemini var ne de bu tür yapılanma var. Orada bir eyalet var. Eyalet böyle adımı attı. Türkiye üniter bir yapıya sahiptir. Türkiye'nin bu üniter yapısını kimsenin zedelemeye ne gücü yeter ne imkanı vardır. Bugün güneydoğuda, doğuda asla bir sorun yoktur. Herkes huzur içinde, bölgedeki tüm halk birbiriyle işini yapıyor. Kentsel dönüşümlerle birlikte yeniden ihya ve inşa ediyoruz. Türkiye'nin bir güzelliği var. O da nedir biliyor musunuz? Türkiye'de Kürtçülük yoktur. Türkiye'de Kürt vardır, Türk vardır, Laz vardır, Boşnak vardır, Zaza var ama hepsi iç içedir. Biz bir defa biriz beraberiz, kardeşiz. Bu farklılığı orada görebilirsiniz ama biz de göremezsiniz. Onun içinde attığımız bu adımlar sebebi ile Türkiye böyle bir şeye asla giremez, böyle bir şeye de fırsat vermeyiz” yanıtını verdi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne de değinerek 'Maltepe'de bir mitingle noktalayacaklarını söylüyorlar. En ufak bir hukuksuzluk durumunda müdahale edilir' yorumunda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2017, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153