banner171

O akademisyenlerden biri görevden uzaklaştırıldı

Doç. Dr. Latife Akyüz, görev yaptığı üniversite yönetimi tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

O akademisyenlerden biri görevden uzaklaştırıldı
 

Doç. Dr. Latife Akyüz, görev yaptığı üniversite yönetimi tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz, ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından yayınlanan bildiriye imza attığı gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı. Savcılık da Akyüz hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma başlattı.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"TERÖR FAALİYETLERİNİ KINIYORUZ"

"İlgili öğretim üyesinin Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinin 26`ncı maddesine dayalı olarak soruşturma süresince görevinin başında kalmasında sakınca görüldüğünden, ilgili hakkında görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulanmasına karar verilmiştir. Düzce Üniversitesi olarak, vatanımızın birlik ve beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü hedef alan her türlü terör faaliyetlerini ve girişimlerini şiddetle kınıyor, bu tür faaliyetlere destek verenlere karşı asla müsamaha gösterilmeyeceğini vurguluyoruz."

Doç. Dr. Latife Akyüz:

a575e8f7-cc6e-4cda-b76b-27d12aeefdeb

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ DE HAREKETE GEÇMİŞTİ

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğü, söz konusu bildiriye imza atan 1128 akademisyen arasında yer alan Prof. Dr. Bülent Tanju'nun istifasını istedi.


Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2016, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153