banner171

Profesyonel ordu 2023'te

"Askerlik profesyonellerin işidir" diyen Milli Savunma Komisyonu Başkanı Özlü "2023'e kadar profesyonel askerliğe geçiş süreci tamamlanacak. O zaman askerlik zorunlu değil gönüllü olacak" dedi.

Profesyonel ordu 2023'te
 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Faruk Özlü, Türkiye'nin, 2023'e kadar profesyonel askerliğe geçmesi gerektiğini belirterek, "Bir profesyonel askerin performansı, üç acemi askere denktir. Profesyonelliğe geçtiğiniz zaman, asker sayısı da otomatik olarak azalır. Profesyonel askerliğe geçildiği zaman, zorunlu askerlik gönüllü olacak" dedi. Özlü, “Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl içinde program dahilinde profesyonel askerliğe geçmesi kanaatindeyim. Türk ordusunu profesyonellerden oluşturmamız lazım" dedi. 
Yabancı örgütlerin işi 

Saldırıların basit bir terör eylemi olmadığının altını çizen Özlü, "Bu ancak, yabancı istihbarat örgütleri tarafından organize edilmiş veya o ülkelerin özel harp daireleri tarafından örgütlenmiş bir yapıyla mümkün olabilir. Asker ve polisimiz sivillere en az zarar verebilecek şekilde faaliyet yürütüyor. Yoksa oraları bir günde terörden temizlerlerdi" değerlendirmesinde bulundu.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2016, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153