banner171

TSK'yı AK Parti değil onlar yok ediyor!

Şair İsmet Özel, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki değişimin sorumlusunu açıkladı...

TSK'yı AK Parti değil onlar yok ediyor!

Şair İsmet Özel, "TSK'daki değişimi AK Parti'nin yapmadığını, Pentagon'un yaptığını" iddia etti. Özel'in iddialarının temelinde ise çuval skandalı, Ergenekon ve Balyoz davalarındaki gelişmeler var.

Şair İsmet Özel, Radikal gazetesine verdiği ropörtajda çarpıcı iddialar öne sürdü. AK Parti'nin orduyla arasının kötü oduğunu düşüncesinin "komik" bulduğunu belirten Özel, TSK'daki köklü değişimin ardındaki gücün AK Parti değil, ABD olduğunu söyledi

İşte çarpıcı ropörtajın önemli satırbaşları...

ORDU NE İŞE YARAR?

Ordu meselesi bir bilmecedir. Çünkü Türkiye'de gerçekten bir ordu var mı yok mu diye tartışmak lazım. Şöyle düşünelim. Sovyetler Birliği kurulduktan sonra bir Kızıl Ordu vardı. Kızıl Ordu rejimi korumak için yıllarca o toplumda baskı gücü olarak işe yaradı. Ama Sovyetler'in dağılmasına yakın, ne işe yaradığını anlayamadığımız bir şeye dönüştü. Türkiye'de de ordu Cumhuriyet'e giden süreçte bir işlev yüklendi, sonrasında ne olduğunu anlamak zor. Ne olduğunu anlayamadığımız gibi ne olması gerektiğini de söyleyemiyoruz.

İŞTE GERÇEK

Orduda değişim gibi görünen hiçbir şeyi AKP yapmıyor, Pentagon yapıyor. AKP'yle ordunun arasının bozuk olduğunu varsaymak gülünç bir şey. Irak'ta Türk subaylarının kafasına çuval geçirenler AKP'liler miydi? Balyoz'u da Ergenekon'u da tuhaf buluyorum. İnsanlar bir de şimdi darbeci filan gibi söylemler geliştirdi. Kim onlar? Herhalde bir tek Talat Aydemir. 2 kere teşebbüs etti, başarısız oldu. Darbeci odur. Kenan Evren  de darbeci filan değil, darbe sonunda cumhurbaşkanı olan adamdır. Turgut Özal darbeci mi? Niye değil? 12 Eylül olmasaydı Özal başbakan olabilecek miydi?

ORDU NEYİ KORUR?

Ordunun rejimi mi yoksa kendini mi muhafaza ettiğini anlamak gerek önce. Zamanı bölelim: Cumhuriyet'in ilanından 27 Mayıs'a kadar giden bir ordumuz var. 27 Mayıs'tan sonraki haline ne diyeceğimizi ise bilmiyoruz. Rejim dediğiniz zaman neden söz ettiğimiz belli değil. 27 Mayıs'ta devrilen şey midir rejim, yoksa 27 Mayıs'ta gelen şey mi? Gelen şeyi anlıyorsak, Kemalist ordu olmaz!

PİŞMAN OLACAĞIZ

Bakın, 1826 yılında Yeniçerilik kaldırılıyor. 1830'da ise Yunanistan bağımsızlığını ilan ediyor. Eğer yeniçerilik kaldırılmasaydı Yunanistan'ın bağımsız olması hayalden de öte bir şeydi. Ama asıl devlet gücü olan asker yok oluyor ve devletin önemli bir toprak parçası kopuyor. Bunu Yeniçerilik matah bir şeydi diye değil, bizim bir şeylerin neden olduğunu o işler olduktan sonra anladığımızı anlatmak için söylüyorum. O nedenle şimdi olanlara bakacağız, sonra göreceğiz, en sonra da güle güle öleceğiz.

İSLAMCI BURJUVA OLMAZ

Müesses nizam dünyanın her yerinde sermaye hâkimiyetine verilen addır. Sermaye hâkimiyeti değişmiyor, güçleniyor. Türkiye sermayeyi elinde bulunduranların elinde bulunan bir ülkedir. Yani milli burjuvazisi yoktur. Milli burjuvazi olmadığı gibi ıslami burjuvaziden de söz edilemez. Burjuva oldukları sürece onlar, İslam'dan ayrılmışlardır.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153