banner171

Yargıyı sarsacak ikinci tahliye kararı

Yargıda Cemaatçi polislere tahliye krize döndü. 29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemesi tahliye kararında ısrar etti ve karar dosyasını infaz savcılığına geri gönderdi.

Yargıyı sarsacak ikinci tahliye kararı
 Paralel Yapı soruşturmasından gözaltına alınan Cemaatçi 75 kişinin tahliyesi yargı krizine döndü. Tahliye kararı veren 2 hakimin açığa alınması HSYK'da görüşülürken 32. ve 29. Asliye Ceza Mahkemeleri kararlarında direndiler. 32. Asliye Ceza Mahkemesi tahliyeyi tekrar yürürlüğe koyarken 29. Asliye Ceza ise 'yok hükmündeki' kararı 'yok hükmünde' ilan etti. 


32. Asliye Ceza Mahkemesi, aralarında STV yöneticisi Hidayet Karaca ve Cemaatçi polislerin de olduğu ve çok tartışılan tahliye kararında ısrar etti. Mahkeme savcılığın gönderdiği dosyayı “Tahliye kararları yerine getirilsin” diyerek infaz savcılığına geri gönderdi.

cdmdkcbweaa_k7j.jpgYani 32. Asliye Ceza Mahkemesi bir nevi 10 Sulh Ceza Hakimliği'nin "yok hükmünde kararı yok hükmündedir" dedi. Kararında direnen 32. Asliye Ceza Mahkemesi, tahliye karalarını uygulamayan bütün ilgili kişilere Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinde kabul edilen özgürlük ve güvenlik haklarını ihlal etme durumu ile TCK 109. Maddesinde düzenlenen Hürriyet-i Tahdit suçunu işleme durumuyla karşı karşıya kaldıklarını ve aldıkları kararın kesin karar olduğunu hatırlattı.

32. Asliye Ceza mahkemesi kararında şunları belirtti:

"CMK 36/2 Maddesi "İnfaz edilecek kararlar Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilir" hükmü gereğince şüphelilerin tahliyesine yönelik mahkememizin yukarıda numaraları yazılı yedi ayrı değişik iş sayılı kararlarımızın yerine getirilmesi için ilgi sayılı yazınız ile iade edilen tahliye müzekkereleri yazımız ekinde gönderilmiştir.
Gereği rica olunur."

29. ASLİYE : 'YOK HÜKMÜNDEKİ' KARAR 'YOK HÜKMÜNDEDİR
Redd-i Hakim talebine bakan 29. Asliye Ceza Mahkemesi de direniyor. 29. Asliye Ceza Mahkemesi tahliye kararını 'yok hükmünde' sayan 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı kararların 'yok hükmünde' saydı. 10. Sulh Ceza Hakimi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak HSYK'ya bildirimde bulundu.

29. ASLİYE'NİN ALDIĞI KARAR
29.-asliye-ceza-mahkemesi-paralel-karari.jpg

HSYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
14 Aralık Operasyonu'nda tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 75 polis hakkında verilen tahliye kararının ardından verilen sürpriz karar HSYK'yı hareket geçirdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklu şüpheliler hakkında tahliye kararı veren iki hakimle ilgili iddiaları görüşmek üzere olağanüstü toplantı yapma kararı aldıklarını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153