banner171

AK PARTİ G.O.PAŞA GENÇLİK KOLLARI

AK PARTİ G.O.PAŞA GENÇLİK KOLLARI

Merhaba sevgili okurlar

Daha önce bu köşe vasıtasıyla sizlere Ak Parti Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları teşkilatı mensubu olduğumu iletmiştim. Bu yazımızda iktidar partisinin ilçemiz Gaziosmanpaşa’da ki Gençlik Kolları yapılanmasından bahsetmek istiyorum.

Siyasi yelpazede Gençlik Kolları üyelerini, futbola benzetirsek, Amatör Lig’de oynadıklarını düşünmekteyim. Hayır, tahmin ettiğiniz üzere bu kötü bir şey değil. Amatörden kasıt, hiçbir karşılık yada menfaat beklemeden sadece ve sadece hizmet amaçları doğrultusunda hareket etmelerinden geliyor. Şöyle ki, yaş ortalaması 20-25 aralığında olan gençlerin, kahvehaneler, bilimum eğlence ortamları dururken, işlerinden feragat ederek,  her hafta toplantı yapmaları, toplantı neticesinde alınan kararların uygulamaya geçirilmeye çalışılması, başlı başına saygı duyulması gereken üstün bir vasıftır. Bir de şu soruyu soranlarla karşılaşıyoruz sık sık : “Kaç para alıyorsunuz?” Para mı dediniz? Yapılan işlerin değeri parayla ölçülemez tarzı klasik bir cevaptan kaçınmakla birlikte, bırakın para almayı ,emin olun sadece sadece kendi ceplerinden harcadıkları paraları kendisine,ailesine ve evine kullansalar bir çok ihtiyaçlarını gidermiş olurlardı.

30 Eylül 2010 tarihinde 3.Olağan Kongre neticesinde, halihazırda 2 yıldır İlçe Başkanlığı görevini yürütmekte olan Eray Karadeniz, yeniden seçilerek bu büyük sorumluluğun altına girme cesaretini gösterdi. Geçen 2 yılın sonunda bir çok faaliyete imza atıldı ve bunların bazıları Türkiye çapında ilk kez G.O.Paşa Gençlik Kolları’nın yaptığı çalışmalar oldu.

 Ahde vefanın olmadığı söylenir siyasette. Doğrudur, yanlıştır buna değinecek değiliz. Türkiye çapında ilk kez “Vefa Gecesi” adı altında bir gece düzenlenerek G.O.Paşa Gençlik Kolları bünyesinde görev almış ilçe başkanları, yönetimler,mahalle başkanları ve müşahitlerine kadar insanlara ulaşıldı. Gelenekselleşme sözü verildi ve inşallah bundan sonra da her yıl düzenlenmeye devam edecek. Bu faaliyetin ardından diğer siyasi kademelerde adım attılar ve “Vefa İftarı”, “Vefa Gecesi” isimleri altında eski teşkilat mensuplarıyla tekrar bir araya geldiler. Bu yüzden böylesi hayırlı bir işe ön ayak olmaktan ötürüde ayrıca gururluyuz.

12 Eylül Referandumu öncesinde, G.O.Paşa meydanında dev ekranlar kurarak, Anayasada değişecek maddeleri halka anlatmak da yine Türkiye’de ilk kez yapılan bir faaliyetti. Vatandaşların bilgilendirilmesi, bilinçlenmesi temel öncelikti zira.

GençKürsü Vizyon 2023 adı altında G.O.Paşa’nın tüm mahallerinde programlar düzenlendi. Ayrıntılı bir yazımız yine sitemizde mevcut, buyurun : http://www.gphaber.com/genc-kursu-vizyon-2023-makale,175.html yine bu programların finalinide Türkiye’de ilk defa bir ilçe gençlik kolları teşkilatı Stadyumda yapma cesareti göstermiş oldu. G.O.Paşa Stadyumuna o akşam gelen misafirler unutulmaz bir geceye şahit oldular. Aynı gecede, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Sn. Dr. Erhan Erol’unda doğum günü olması ayrı bir renk kattı.

Sosyal Sorumluluk Projeleri uygulandı. Ülkemize sığınan Suriyeli mültecilerin çocuklarına bir kamyon dolusu oyunca ve kıyafet gönderildi mesela. Yada Ramazan Ayında , Somali de açlık çeken çocuklara dikkat çekebilmek amacıyla binlerce kişiye iftar vakitlerinde yardım numaraları hatırlatıldı her akşam. Resimleri dolaştı elden ele, belki o akşam gönderilmiş olan tek bir SMS ile doyan bir çocuğun gözlerindeki ışıltıyı hayal ettiler sadece. Kim Bayramları ailesinden ayrı geçirmek ister? Sanıyorum hiç kimse. Ama Gençlik Kolları mensupları her dini bayramda önce Şehitliğe gidiyorlar, vatan uğruna kanlarını vermiş Mehmetçiklerimizin ve onları ziyarete gelmiş ailelerinin bayramlarını tebrik etmek için. Ardından ilçede yaşayan yaşlı, kimsesiz, ihtiyaç sahiplerine ulaşılıyor, eller öpülüp hayır dualar alınıyor. Kültürel geziler, sportif faaliyetler ve daha bir çok çalışma ile dolu dolu geçen 2 koca yıl..

İşte bu anlattıklarım salt “SİYASET” kelimesi ve onun düşündürdükleri ile açıklanamaz. Anlayabilmek için bizzat içinde olup yaşamanız gerekmekte. Fark ettim, sanki Faaliyet Raporu gibi bir yazı oldu, ama emin olun bu yazdıklarım , Gençlik Kolları üyelerinin yaptıklarının onda biri bile değil. Sizlerden büyük bir alkış rica ediyorum, maddi ve manevi imkanlarını, en önemlisini zamanlarını harcayarak , en verimli olduklarını bildikleri bir çağda, Gaziosmanpaşa gençliğine hizmet etmeye çalışan bu gençlere bir alkış rica ediyorum. Gerçekten hak ediyorlar..

Sevgilerimle..


YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153