gphaber
2016-12-15 13:32:57

Bunu herkes iyi bilmeli!

15 Aralık 2016, 13:32

2016 yılının sonlarına geldiğimiz bugünlerde yaşanılan yılla ilgili aklımızda kalacak neler var diye düşündüğümüzde, “kapkaranlık bir yıl yaşadık” dersek sanırım fazla abartı olmaz. 
2016 yılı ülkemize kara bir leke süren 15 Temmuz kalkışmasıyla anılacak. Bu kalkışma sanırım on yıllar sonra ders kitaplarında anlatıldığında beddualarla anılacak.
2016 yılı TERÖR yılı oldu. Hendekler kazıldı. Canlı bombalar patladı. Arabalarla tonlarca patlayıcılar patlatıldı. Gencecik fidanlarımız şehit oldu. Lanetler okuduk, protestolar gerçekleştirdik.

Bununla birlikte ülkede yaşanılan ekonomik kriz ülkede yaşayan dar gelirli, emekli, işçi, memur, esnaf herkesi çok derinden etkilemektedir.
Döviz aldı başını gidiyor. Ülkede tüketilen bir çok şey yurt dışından alındığı için her şeyin pahalanacağı ortada. 
İktidar, terör ve ekonomik kriz ile ilgili önlemler alamaya çalışsa da çok yeterli olmuyor. 22 yıldır Yerel yönetimle
ri, 14 yıldır ülkeyi yöneten düşünce ve görüş aynı doğrultuda olmasına rağmen neden bu olayları yaşıyoruz? Neden önlemleri alamıyoruz? Neden, neden, neden gibi soruları kendi kendime soruyorum.
Yerelden Gaziosmanpaşa’yı örnek verdiğimizde 22 yıldan bu yana neler değişti? Bu süre zarfında neler yapıldı diye düşündüğümde çok fazla bir şey göremiyorum. 
Son on yıldır ilçede kentsel dönüşüm planları, programları, toplantıları yapılıyor. Sonuç ortada. İlçede imar izni verilmiş olsaydı sanırım ilçenin müteahhitleriyle toprak sahipleri, binalardaki daire sahipleri, gecekondu sahipleri dönüşümü gerçekleştirirdi. Belediye de denetleyici pozisyonuyla görevini yerine getirirdi.
14 yıl, 22 yıl çok uzun yıllar beyler, bayanlar! Bu süre içerisinde dünyaya gelen çocuk askerliğini yapmış oluyor. Bu kadar süre çalışan insanlar emekli olabiliyor, okul hayatlarını tamamlıyorlar.
Ülkemiz son yüz yılda birçok savaşlar yaşamış, Kurtuluş Savaşı’nı yaşamış. Aç kalmış, evindeki rızkını devlete vermiş, evindeki oğullarını savaşlarda Şehit olmaya göndermiş Ataların insanlarıyız. 
Asla umudumuzu yitirmedik. Kalkışmayı yapan kimler ise, terörü yaratan, besleyen, yapan kimler ise, ekonomik krizin oluşumunu sağlayan kimler ise mutlaka bir gün hesabını verecektir. 
Bu ülke, yedi düvele savaşlarda haddini bildirdikten sonrası kalkınma planını hazırlayan, yeni yönetim biçimini hazırlayan, ekonomik ve yaşamsal devrimleri gerçekleştiren, CUMHURİYET’i kuran Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ülkesidir. 
Bunu herkes iyi bilmeli!
Ali Şen
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.