banner171

Arnavutköy'de Mavi Kapak Projesi Devam Ediyor

Arnavutköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’nün ilçe kapsamında yürütmekte olduğu ‘Mavi Kapak’ projesi tüm hızıyla devam ediyor. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği öğrencisi olan Kosovalı Kushtrim Ahmeti’nin 2010 yılında ülke çapında başlattığı bu proje birçok engeli ortadan kaldırdı.

Arnavutköy'de Mavi Kapak Projesi Devam Ediyor
 Ülkemizde çığ gibi büyümekte olan ve her geçen yıl daha da artış gösteren Mavi Kapak Projesi Arnavutköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’nün önderliğinde kısa vadede çözüme ulaşıyor. Artık evde, okulda, iş yerlerinde, sokakta ve daha birçok yerde geri dönüşüm kutularına rastlamak mümkün hale geldi. Her yaştan duyarlı Arnavutköylülerin biriktirdiği mavi kapak ve plastikler Çevre Koruma Müdürlüğü personeli tarafından toplanarak geri dönüşüm için Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne gönderiliyor.

Kampanya sürecinde toplanan plastiklerin belli ağırlık kotasını aşması sonucunda bir adet tekerlekli sandalye alınabiliyor. Arnavutköy Belediyesi’nin bu süreçte diğer dernek ve kuruluşlardan farkı ise; normalde ağırlığı 350 ile 400 kilo plastik karşılığında verilen tekerlekli sandalyeler, Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından organize edilen projede 170 kilo karşılığında verilebiliyor. Çevre Koruma Müdürlüğü’nün girişimleriyle belirlediği 170 kilo kota karşılığında şu zamana kadar alınan 16 adet tekerlekli sandalye engelli vatandaşların yüzlerini güldürdü.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2013, 14:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
KÖKSAL GÜNGÖR-ESENLER BELEDİYESİ
KÖKSAL GÜNGÖR-ESENLER BELEDİYESİ - 11 yıl Önce

esenler belediyesi kapak toplama kampanyası da 2013 yılında tüm hızıyla sürüyor. iletişim tel 0212 432 13 63

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153