banner171

Erdoğan'dan memura bir iyi bir kötü haber!

Başbakan Erdoğan, kamu personelinin yaz kamplarına yeni düzenleme getirileceğini söyledi. Türkiye'de kamu ve kuruluşlarının gayrimenkullerin israfı konusu üzerinde önemle durduklarını söyleyen Erdoğan 10 ay boş kalması yerine otel sistemine geçilebileceği işaretini verdi.

Erdoğan'dan memura bir iyi bir kötü haber!
 Başbakan Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, ''Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası ''nın başlaması dolayısıyla TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen törendeki konuşmasında , ülke olarak israf edenlerin değil  tasarruf  edenlerin yanında bulunmak zorunda olduklarını söyledi.

İktidarda oldukları 10 senede  tasarrufun  çok büyük  faydalarını  gördüklerini,  tasarruf  edilmesi gerek çok ciddi kalemler,  başlıklar  bulunduğunu  belirten  Erdoğan, son Bakanlar Kurulu toplantısında   Türkiye 'de kamu ve  kuruluşlarının  gayrimenkullerin israfı konusu üzerinde önemle durduklarını bildirdi.

Kamu kurum ve  kuruluşlarının  sosyal tesis adı altında gayrimenkul israfı yaptıklarını ifade eden Erdoğan, ''Buralarda da çok ciddi israf var, neden? Senede 1 ay gidecekler veya 2 ay gidecekler, oralarda kamp yapacaklar, ondan sonra ne olacak? Ondan sonra 10 ay buraları çıplak, çürümeye yüz tutacak. Neymiş? 'Kamu mensuplarının oralarda yazın tatillerinin geçirmesine fırsat vermek' illa devlet böyle bir şey yapacaksa belli otellerle anlaşırsın, yazın giderler oralarda tatillerini yaparlar. İşin sevki idaresi budur, anlayış budur ama bu tür anlayışlar bize maalesef yerleşmiyor'' dedi.

Kaynak: AA

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2013, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153