banner171

Arda Turan, Bayrampaşalı Dahi' Kitabı Madrid'de Tanıtıldı

Ispanyol yazar Juan E. Rodriguez Garrido’nun "Arda Turan, Bayrampaşalı dahi" adlı kitabı Madrid’de tanıtıldı.

Arda Turan, Bayrampaşalı Dahi' Kitabı Madrid'de Tanıtıldı
 Ispanyol yazar Juan E. Rodriguez Garrido’nun"Arda Turan, Bayrampaşalı dahi" adlı kitabı Madrid’de tanıtıldı.
Le Kitabevi’nde yapılan tanıtıma yazar Garrido’nun yanısıra, AS gazetesinden Inako Diaz Guerra, Cuatro televizyonundan Andres de la Poza ve AS gazetesinin Türkiye muhabirliğini yapan Özgür Sancar katılırken, Atletico Madrid taraftarları büyük ilgi gösterdi.

ARDA BIZE FARKLI BIR MÜSLÜMAN ÖRNEĞI SUNUYOR

Söyleşide bir konuşmacının yönelttiği “Ispanyollar Arda Turan’a nasıl bakıyor?” sorusuna bir Atletico taraftarı, “Biz onu kahraman olarak görüyoruz. O yüzden onu Atletico Madrid taraftarına değil de diğer takımların taraftarlarına sormalısın” cevabını verdi.

“Arda bize farklı bir müslüman örneği sunuyor, çünkü biz bazen karıştırıyoruz. O çok normal bir insan” diyen Atletico Madrid taraftarı, özellikle Arda’nın faturaları ödeyip bunun bilinmesini istememesi kendisini çok etkilediğini ifade etti.

KITABI ILK ÖNCE ARDA OKUDU VE ÇOK BEĞENDI

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Garrido, kitabı ilk önce Arda Turan’ın okuduğunu ve çok beğendiğini söyledi.

Complutense Üniversitesi’nde tarih hocası olan Juan E. Rodriguez Garrido, Arda Turan’ın kitabını yazmadan önce bir tarih kitabı ve bir de Premier Lig üzerine kitap kaleme aldı.
“Böyle bir kitap yazmak fikri bende yoktu. Ben daha önce tarih ve Primier Lig hakkında kitap yazdım. Bunu beğenen Al Poste yayınevi editörü beni aradı ve Arda Turan biyoğrafisi yazmam konusunda teklifte bulundu.” diyen Garrido, kitabı Kasım’ın sonlarına doğru yazmaya başladığını ve bu hafta satışa sunulduğu aktardı.

Ispanyol yazar Garrido, “Kitabın yazım sürecinden Arda’nın haberi vardı ve ben onun sağ kolu Ata ile konuşuyordum. Kitap biter bitmez sahip olan ilk kişi Arda oldu. Atletic Bilbao maçından sonra, daha kitap satışa sunulmadan önce ve sadece editörün elindeyken Arda’ya ulaştırdık. Sanırım ona kitabı Ata okudu ve çok beğendiğini bana iletti.” ifadelerini kullandı.

KITAP ÇÖP BILE OLSA TÜRKIYE’DE ALIRLARDI

Kendisini Arda’nın hayatında en çok etkileyen şeyin, oyun stili dahil, Bayrampaşa ile bağlarını hiç koparmaması olduğunu kaydeden Juan E. Rodriguez Garrido, “Oradaki arkadaşlarını, komşularını unutmuyor, onların elektrik ve su fatularını ödüyor. Arda her zaman köklerine bağlı kaldı ve bu benim çok hoşuma gitti. Ayrıca, Türkiye’deki bazı devreler de benim ilgimi çekti. Mesela, Ersun Yanal’ın başında olduğu Manisaspor’a kiralık verilmesi. Bizim burada kreatif bir oyuncu olarak bildiğimiz Arda, Vestel’de kanat oyuncusu olarak çok çabuk adapte olmuş. Arda’nın dünya çapında üne kavuştuğu 2008 Avrupa Şampiyonası’nın altını çizmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kitap satışları hakkında bilgi veren Garrido konuşmasını şöyle tamamladı: “Ispanya’da satışlar bu hafta başladı ve çok iyi gidiyor. Sadece Madrid’de değil Ispanya’nın her tarafında, Cadiz, Barcelona, La Coruna vs. kitapçılarda satışa sunuldu. Türkiye’den çok büyük bir ilgi var ve orada kitap bile sattık. Yani, Türkiye’den hiç okumadan aldılar. Yazdığım çöp olsa bile alırlardı. Ama bu kitabın çöp olduğu anlamına gelmez sadece Türkiye’deki ilgiyi anlatmak için söylüyorum.”

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2014, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153