banner171

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNİN ACI GÜNÜ

Bayrampaşa Belediyesi işletme Müdürlüğünde tahsildar olarak görevli İsmail Tekle görevi başında geçirdiği elim bir kaza sonucu vefat etti

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNİN ACI GÜNÜ

Merhum için 18 yıl boyunca hizmet verdiği Bayrampaşa Belediyesi önünde resmi tören düzenlendi. 1993 Yılından bu güne kadar çalıştığı kuruma son kez gelen merhum İsmail Tekle’yi son yolculuğuna ailesi, yakınları ve mesai arkadaşları yolladı.

Törene Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve tüm belediye çalışanları katıldı. Belediye hizmet binası protokol girişinde tertip edilen törende kısa birer konuşma yapan Belediye Başkanı Aydıner ve Milletvekili Bürge, rahmetli Tekle’nin işine sahip çıkan çalışkan bir kişiliği olduğunu vurguladılar.

İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge konuşmasında,“İsmail tekle kardeşimle böyle karşılaşmak istemezdim. İsmail kardeşimiz işinin başında rahmeti rahmana kavuşmuş olması kendisince güzel bir ölüm olduğunu düşünüyorum. Ölüm kaçınılmaz her birimizin gitmesi gereken hiçbir zaman geri dönülmez bir yolculuk olduğunu biliyoruz. 1994 yılından istifa ettiğim güne kadar bizimle çalışan mesai arkadaşımız İsmail kardeşimize bende cenabı haktan rahmet diliyorum çocuklarına ailesine sevdiklerine baş sağlığı diliyorum. Ama mahzun olmasınlar, İsmail’in işinin başında Allah a gitmiş olmasını da manidar buluyorum, kardeşimizin yolu açık olsun,  Allah taksiratını affetsin. Her birimizin gideceği yer olan bu yere adam gibi yaşayarak adam gibi islama ve Müslümanlığa yakışır şekilde huzura gitmeyi nasip etsin.” dedi.

Başkan Aydıner ise, İsmail Tekle’yi işi gereği arazide yani yolda sokakta sık sık gördüğünü, insanları incitmeden, kırmadan yardımcı olduğuna şahit olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi.” Değerli mesai arkadaşlarım, bu acılı bir günümüz ama biz ‘Bayrampaşa Belediyesi Ailesi’ olarak çok güçlü bir ekibiz. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyor sıkıntılı ve üzüntülü zamanlarda birbirimize daima destek oluyoruz. PIRIL PIRIL PIRLANTA GİBİ TERTEMİZ BİR EVLADIMIZDI.BİRLİKTE 17 UIL ÇALIŞTIK.17 YIL İÇERİSİNDE HEP BERABERDİKDİK HEP ONU GÖRÜRDÜK ARAZİDE GÖRÜRDÜK SOKAKTA ONU GÖRÜRDÜK İŞ YERLERİNDE GÖRÜRDÜK.İNSANLARI KIRMAZDI İNCİTMEZDİ.VE GİTTİĞİ HER YERDE İNSANLARA YARDIMICI OLURDU ÖYLE MUHNİS VE GÜZEL BİR HUYU VARDI. MEVLAM ONUN YATICAĞI YERİ CENNET EYLESİN. SEVGİLİ PEYGAMBER EFENDİMİZE KOMŞU EYLESİN.İNŞALLAH KABIR AZABI GÖRMİYECEKTİR.ÇÜNKÜ O GÖREVİNİN BAŞINDA ŞEHİT OLDU O BİR GÖREV ŞEHİDİ.DOLAYISI İLE HERKEZE NASİP OLMAYAN BİR MAKAM İLE GİDİYOR.İNŞALLAH ORADA O MAKAMA UYGUN BİR ŞEKİLDE DE CENNET BAHÇELERİNİN BİR BAHÇE İLE KABRİ NURLANACAKTIR.ÇÜNKÜ BEN ONU YAKİNEN TANIYORUM 15 GÜN ÖNCEDE BERABERDİK.ONA BİRŞEY SÖYLEMİŞTİM HEMEN ONUDA GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ. HUYU DA GÜZELDİ EVLATLARINIDA SAYGILI VE GÜZEL YETİŞTİRDİ   İNSANLARIN HAYATTA BİRAKTIKLARI EN GÜZEL ŞEY EN GÜZEL ESER EVLATLARIDIR. BIRAKTIKLARI ŞEYLER KARŞINIZDA.CENABI HAK ONLARA GÜÇ KUVVET VERSİN. DEĞERLİ DOSTLAR DEĞERLİ ARKADAŞLARIM.  BURAYA KATILAN BÜÜTN ARKADAŞLARIMA UZAKTAN YAKINDAN GELEN BÜÜTN ARKADAŞLARIMIZA VE İSMAİL KARDEŞİMİZİ SEVEN HERKEZE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK SEVGİLERİMİ SAYGILARIMI MUHABBETLERİMİ ARZ EDİYORUM MEVLAM HEPİMİZİ KORUSUN BU GÜZEL DUYGU VE DÜŞÜNCELERLE HEPİNİZİ ALLAH A EMANET EDİYORUM MEKANI CENNET OLSUN DİYORUM HEPİNİZE SAYGILARIMI SUNUYORUM”

Belediye girişindeki tören konuşmaların ardından yapılan dua ile son buldu. Omuzlara alınarak Merkez cami avlusuna getirilen İsmail Tekle’nin naşı, kılınan ikindi namazını müteakiben Büyükçekmece Yeni Mezarlıkta toprağa verildi.

1955 yılında Zonguldak’ta doğan İsmail Tekle, memuriyete 1977 yılında başlamıştı. 1994 Yılından beri Bayrampaşa Belediyesinde çalışmaktaydı. İsmail Tekle evli ve dört çocuk babasıydı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153