banner171

BAYRAMPAŞA’DA FIRIN VE RESTORANLARA SIKI DENETİM

İlçedeki tüm fırınları ve restoranları denetleyen Bayrampaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ayrıntılı hijyen kontrolü yaparak belirlenen kriterleri yerine getirmeyen iş yerlerine idari yaptırım uyguladı.

BAYRAMPAŞA’DA FIRIN VE RESTORANLARA SIKI DENETİM
Vatandaşların temiz gıdalar tüketmeleri ve sürekli sağlıklı kalmaları için mücadele veren Bayrampaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, zabıta ekipleriyle birlikte fırınlarda ve restoranlarda 2 aydır aralıksız denetimler yapıyor. Ağustos ayının başında başlatılan denetimler geçtiğimiz hafta sonuçlandı. Denetimlerde fırınlarda ve restoranlarda çalışan işçilerin portör muayene kartları, iş elbiseleri, hamurun yapıldığı tekneler, yemeklerin yapıldığı mutfaklar, işçilerin saç sakal kontrolleri, soyunma odaları, hamurların bekletildiği odalar, gıdaların bekletildiği dolaplar, un çuvallarının saklandığı ambarlar, odaların temizliği ve sağlığa uygunluk durumu, dezenfekte, paspas temizliği, havalandırma sistemleri, etiketler, tuvaletlerin temizliği, ekmek gramajları, işyeri açma ruhsatları ve hafta sonu tatil ruhsatları tek tek kontrol edildi.

32 FIRIN VE 51 RESTORANA İDARİ YAPTIRIM UYGULANDI
Bayrampaşa’da ekmek ve unlu mamuller üretimi yapan toplam 64 fırın ile 167 restoran ve lokanta denetlenerek,  gerekli standartları taşımadığı tespit edilen 32 fırın ve 51 restoran uyarılarak idari yaptırım uygulandı. Gerekeli kriterleri yerine getirmeyen iş yerlerine eksikliklerini tamamlamaları için 3 gün süre verildi. Bu işyerlerini 3 gün sonra yeniden denetleyen sağlık ekipleri, 3 gün içinde eksikliklerin tamamlandığını yerinde gördü.

Yapılan kontrollerin ardından bir açıklama yapan Belediye Sağlık İşleri Müdürü Kenan Kır, tamamlamış oldukları fırın ve restoran denetimlerinin daha sonra da devam edeceğini ve halkın sağlığı ile ilgili her türlü tedbiri  almak zorunda olduklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153