banner171

50 Şehit İçin Kurban Kesilecek

50 Şehit İçin Kurban Kesilecek

50 Şehit İçin Kurban Kesilecek
 Eyüp Belediyesi’nin Kurban Bayramı’nda şehitler için geleneksel hale gelen kurban kesiminde bu yıl 15 Temmuz Şehitleri için de kurban kesilecek. Eyüplü 50 şehit için kesilecek olan 50 kurban daha sonrasında şehit ailelerine teslim edilecek.
Eyüp Belediyesi’nin terör saldırıları sonrasında hayatını kaybeden şehitler için yaptığı geleneksel kurban kesiminde bu yıl 15 Temmuz Darbe girişiminde hayatını kaybeden Eyüplü iki şehit de unutulmayacak. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden 2 Eyüplü şehidin de aralarında yer alan toplamda 50 şehit için Kurban Bayramı’nın birinci günü Eyüp Sultan’da kurban kesilecek. Kurban Bayramı Namazı’nın ardından kesimleri tamamlanan kurbanlıklar, paketler halinde şehit ailelerine teslim edilecek.

50 ŞEHİT İÇİN 50 KURBAN KESECEĞİZ

Eyüp Belediyesi’nin şehit aileleri için yaptığı kurban kesiminde bu yıl 15 Temmuz şehitleri içinde kurban keseceklerini belirten Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Eyüp ilçemizde daha önce terör saldırılarında şehit olmuş ailemiz var. 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde yaşanan olaylarda ise iki tane şehidimiz var. Dolayısıyla bu gün itibariyle ilçemizde 50 şehidimiz var. Her sene yaptığımız geleneği inşallah bu senede onlarla birlikte gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bayramın birinci günü şehit ailelerimiz için kurbanlarımızı keserek onlara teslim edeceğiz.” şeklinde konuştu.

KURBAN SAHİPLERİNDEN TEŞEKKÜR

Kurban Bayramı'nın hazırlıklarının tamamlandığı Eyüp'te vatandaşların temiz ve hijyenik koşullarda kurbanlarını kesmeleri için Alibeyköy’e kurulan kurban pazarında incelemelerde bulunan Başkan Aydın, kurban kesimi, kurbanların teslimi ve barındırma gibi çalışmalarda çevre kirliliğinin oluştuğunu söyledi. Bu durumu minimum seviyeye indirmek adına tedbir aldıklarını ifade eden Başkan Aydın, Kurban Bayramı için belediyenin Temizlik İşleri, Zabıta ve Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü çalışanlarının görevlendirildiğini belirtti.

Kurban satış ve kesim yerlerini incelemeler sırasında tesislerde görevli veteriner hekim, sağlık çalışanları ve hayvan ticareti yapan vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Aydın’a kurban sahipleri de ayrıca teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153