banner171

Başkan Aydın’dan Eyüplülere Büyük Müjde: “ Bezmialem Geliyor”

“Üniversite hastaneleri hepimizin ihtiyacı”

Başkan Aydın’dan Eyüplülere Büyük Müjde: “ Bezmialem Geliyor”

 Eyüp Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’ne kavuşuyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüplülere müjdeyi verdi: “Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi artık Eyüp’te hizmet verecek. Üniversite hastaneleri hepimizin ihtiyacı.”

Ayrıca Eyüp Belediyesi ile Bezmialem Vakıf Üniversitesi arasında imzalanan protokolle, Eyüp Belediyesi bünyesinde oluşturulacak merkezde, ücretsiz Aile Danışmanlığı hizmeti verilecek. 

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nin Eyüp’de yakın bir tarihte hizmete gireceğini de müjdeledi. Başkan Aydın, “Üniversite hastaneleri hepimizin ihtiyacı. Eyüp halkına bir müjde daha açıklıyorum: Bezmialem Vakıf Üniversitesi’ni Eyüp’e getiriyoruz” diye konuştu.  Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen ise Bezmialem’in 172 yıldan beri sağlık hizmeti veren bir müessese olduğunu belirterek, “Dua ile kurulunca bereketli oluyor. Niyet hayır akıbet hayır. 2010 yılında Sayın Cumhurbaşkanı’mızın talimatları ile üniversiteye çevrildikten sonra gerçekten bütün çalışanları vakıf ruhu ile çalıştıklarından dolayı inanılmaz bir teveccüh gördü talebelerden üniversite olduktan sonra. Mesela 6 program ile başladık, bu gün itibari ile 17 programımız var. Ve önümüzdeki sene 20 programa çıkacak, hepsi sağlık ile, çünkü biz sağlık üniversitesiyiz. Tabii bu kadar çok müracaat olunca fiziki olarak yerlerimize sığamaz olduk. Sağda solda bize yer verin oralara taşınalım dedik. Gayrettepe’de bir yer tuttuk. Şimdi de Eyüp Belediyemizin sınırları içerisinde hemen Haliç kenarında 10 katlı yeni bir bina kiralayarak oranın teçhizatı ile meşgul oluyoruz. İnşallah Eyüp semtindeki hastalarımıza sağlık hizmetleri de verilecektir. Bu amaçla o kampüse tomografi, bilgisayarlı tomografi, MR cihazı konulacak. 3 kat kadarında semt polikliniği olacak. Bu semtin ihtiyacı olan branşlar özellikle hizmet verecekler. Adeta tam teşekküllü bir günlük hastane gibi olacak” diye konuştu.


PROTOKOL İMZALANDI
Eyüp Belediyesi Başkanı Remzi Aydın ile Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen arasında dün bir protokol imzalandı. Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın makamında imza altına alınan protokolle,  Bezmialem Vakıf Üniversitesi’den belirlenen üç uzman Aile Danışmanı Eyüp Belediyesi bünyesinde oluşturulan merkezde, Eyüplülere ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek. Hukuki konularla ilgili olarak da bir avukat da yine bu merkezde hazır bulunacak.
BAŞKAN AYDIN “ÖZ DEĞERLERİMİZE UYGUN YAKLAŞIM SERGİLEYEN PROGRAM”
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, hizmete alınan yeni programla, Türk milleti olarak geleneklerimize, inançlarımıza, örflerimize, değerlerimize uygun hizmet verileceğinin altını çizdi. Öz değerlerimize uygun yaklaşım sergileyen programı çok önemsediğini de belirten Başkan Aydın; “Biz Eyüp Belediyesi olarak yaptığımız her işin en iyisi, en kalitelisi olmasını hedefliyoruz. Bu anlamda üniversitelerimizle işbirliği yapmamız gayet olumlu. Özellikle Bezmialem Vakıf Üniversitesi olması bizim çalışmamıza ayrı bir değer katıyor. Üniversitelerimizin asli fonksiyonlarından bir tanesi toplumu aydınlatmak toplumun önünü açmak, kaliteli, iyi işleri ortaya koyabilmek, öncülük etmek. Hem üniversitemiz bu misyonunu bize göre ifa ediyor, biz de belediye olarak bu misyondan faydalanmak istiyoruz. Bana bu programın birinci özelliği budur, çok kaliteli, sayın rektörümüzün dediği gibi, sıradan ya da piyasa işi diyebileceğimiz işlerin ötesinde gerçekten çok ciddi bir müfredat ve akademik destekle oluşturulan bir program. İnşallah bu program model olacaktır. Bu anlamda, başta rektörümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


BİR İLK OLACAK
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen ise projenin üniversite, akademik ciddiyetle ele alındığının altını çizerek, “Eyüp Belediyesi ile çok güzel bir hizmet protokolüne imza atmış bulunuyoruz. Başta Sayın Belediye Başkanımız Remzi Aydın olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Güzel hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu güzel hizmetlerinden son halka bugün imzalanan protokolle hayata geçecek. Aile Danışmanlığı Merkezi. Aile Danışmanlığı Sertifika Programı, Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde yaklaşık 2 yıldan beri devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın tavsiyesi ile tüm Türkiye’de açılması planlanan aile danışma merkezlerinin ilk elemanlarını yetiştirmek üzere bizler iki sene önce Aile Danışmanlığı Sertifika Programı oluşturduk. Bu program pek çok derneğin, psikologların merdiven altında yaptıkları ismi sertifika programı olan programlardan çok farkı var. Bir defa üniversite ciddiyetiyle, akademik ciddiyetle ele alınan bir programdır” dedi.


EĞİTİM 450 SAAT
Sürekli eğitim merkezinde 450 saatlik bir eğitim verildiğini belirten Rektör Tüzgen, “Bu eğitimin 150 saati pratiktir. 300 saatlik teorik eğitimden sonra hukuk profesörleri, çocuk profesörleri, üroloji, kadın doğum, iletişim ve ilahiyat profesörleri ile verilen eğitimler olacak. Hocaların kontrolünde 150 saat kadar özel teçhiz edilmiş odalarda problemli ailelerle görüşülecek, Eyüp Belediyemizin gösterdiği yerde ve onların finansörlüğünde halkımıza ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. Ailenin önemini hepimiz biliyoruz. Türkiyemizde en değerli varlığımız aile son zamanda sarsılmaya başladı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve değerli eşlerinin dikkat çektiği, Belediye Başkanlarımızın üzerinde son derece hassasiyetle durduğu bu aile müessesesini mahkemeye taşımadan önce ciddi sorunlar yaşamamaları için aile danışmanlığı merkezlerine bekliyoruz.  Burada son derece iyi yetişmiş üç aile danışmanı uzmanımız çalışacak. Yine hukuki yönünün danışmak üzere burada bir avukatımız çalışacak. Yine haftada bir profesörlerimizden bir ekip gelerek danışılan vakaları toptan değerlendirecekler, gerekli tavsiyelerde bulunacaklar. Burada sorunları çözülemeyen aileler Bezmialem Üniversitesi’nde yeniden ele alınacaklar. Çok büyük bir hizmet olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153