banner171

Eyüp Belediyesi Obeziteye Savaş Açtı…

Eyüp Belediyesi, okullarda öğrencilerin sağlıklı koşullarda eğitim ve öğretim görmeleri için gerekli çalışmalara devam ediyor.

Eyüp Belediyesi Obeziteye Savaş Açtı…

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yayımlanan genelgeyle okul kantinlerinde gazlı içecekler, cips vb. sağlığa aykırı gıda satışının  yasaklanmasıyla Eyüp Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ile zabıta birimleri okul kantinlerini denetlemeye başladı. Eyüp Belediyesi denetimlerin yanı sıra ilçedeki ailelere, işyeri sahiplerine ve okul kantinlerini işleten kişilere yönelik “obezite konulu” seminerler verecek.

Okullardaki kantinleri denetleyen Eyüp Belediyesi, hijyenik koşullara uymayanları ve eksik evrakları olanları uyararak gerekli şartları yerine getirmeleri için süre verdi.

Eyüp Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, gıda mühendisleri yiyecek ve içeceklerin kontrolünü yaparken, sağlık görevlileri de çalışanların portörlerini yerine getirip getirmediğini denetledi.

Yapılan çalışmalarda evrakları eksik olan işyerlerine uyarı verildi. Denetimler, ilçedeki 43 ilköğretim okulu ve 13 lisede gerçekleştirilecek. Okulların her ay düzenli olarak kontrolleri yapılacak.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, eğitime yapılan desteğin çok önemli olduğunu vurgulayarak, insan sağlığına zarar verecek hiç bir kurum, kuruluş ya da kişilere göz açtırmayacaklarını söyledi. Başkan İsmail Kavuncu, “ Obezite ülkemizde çok fazla yayıldı,  özellikle çocuklarda çok büyük bir hızla arttığından hükümetimiz önlemler alıyor. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, okul kantinlerinde beslenme oranı çok fazla yüksek ve sağlığa zararlı ürünleri, fast food yiyecekleri gazlı içecekleri yasaklattı... Kantinlerde bu yasaklara uyuluyor mu Zabıta ve sağlık ekiplerimiz onu kontrol edecekler…

Çocuklarımızın sağlığı bizim için çok önemli…

Obeziteyle savaş açtıklarını belirten Başkan İsmail Kavuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: “

“Bütün bunların yanında biz Eyüp'te obeziteyi azaltacak sağlıklı yaşamın püf noktalarını, sporun önemini anlatan bir seminerler düzenleyeceğiz. Doktor, diyetisyen, psikologların konuşmacı olacağı bu seminere, tüm Eyüplüleri, anne, babaları ve okul kantinleri işleten görevlileri, işyeri sahiplerini çağıracağız... Biz de yerel yönetim olarak, aynı zamanda anne babalar olarak bu konuda hassas davranmalıyız.”


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153