banner171

Eyüp Belediyesi ve Bilgi Üniversitesi Toplantısı

Eyüp Belediyesi'nin Bilgi Üniversitesi işbirliğinde yürüttüğü “Eyüp Tarihi Merkez Yönetim Planı” çalışmaları devam ediyor.

Eyüp Belediyesi ve Bilgi Üniversitesi Toplantısı

Eyüp Sultan Tarihi Merkez ve Yakın Çevresi Alan Yönetim Planı Çalışması Paydaşlar Toplantısı, 3 Aralık Çarşamba günü Eyüp Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Bilgi Üniversitesi akademisyenlerinin moderatörlüğünü üstlendiği toplantıya, Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, Bilgi Üniversitesi akademisyenleri, İstanbul Türbeler Müze Müdürlüğü, İBB Ulaşım-Planlama Müdürlüğü, İBB Kültür Müdürlüğü, Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü, İBB Mezarlıklar Müdürlüğü, İBB Kültürel Mirası Koruma Müdürlüğü, Eyüp Kaymakamlığı, İstanbul SİT Alanları Alan Yönetimi Başkanlığı , Belediye Kültür ve Sosyal İşler, Emlak ve İstimlak, Plan ve Proje, Zabıta, Park ve Bahçeler Müdürlüklerinden yetkililer katıldı. 

Toplantıda, Eyüp Sultan temaları mercek altına alınarak somut ve somut olmayan değerler yorumlandı.
Eyüp Sultan Tarihi Merkez ve Yakın Çevresi Alan Yönetim Planı Çalışması Paydaşlar Toplantısı’nda yapılan sunumda,  “Eyüp Sultan Denilince Akla Gelen Temalar”, “Eyüp Kentsel Sit Alanı 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı Raporu”, “Eyüp Belediyesi Stratejik Plan (2015-2019)”, “Çalıştayların Özet Raporu” ele alındı.

Belediye ve Bilgi Üniversitesi işbirliğinde yürütülecek çalışmalarda, Eyüp Sultan tarihi merkezinde dile getirilen sorunlar, alanın fiziki, kentsel tasarım sorunları, Eyüp Sultan tarihi merkezin kültürel kimliği açısından yorumlanması , sanatkarlar, müzisyenler gibi yaşamakta olan ve miras kalan değerler tespit edildi.
Çalışmanın ikinci etabında ise gerçekleştirilecek ziyaretçi yönetimi, mekansal planlama, kültür programlaması önerileri için veriler elde edilip masaya yatırılacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153