banner171

Eyüp Belediyesi’nden Ramazan’a Özel Cep Telefonu Uygulaması

Eyüp Belediyesi bir ilki daha hayata geçiriyor. Ramazan ayının vazgeçilmez mekanı olan Eyüp’te gerçekleştirilecek etkinlikler cep telefonlarına indirilecek uygulama ile an be an takip edilebilecek.

Eyüp Belediyesi’nden Ramazan’a Özel Cep Telefonu Uygulaması
Son dönemlerde yaptığı teknolojik yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Eyüp Belediyesi yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra İslam dünyasının dördüncü kutsal mekanı olan Eyüp’te Ramazan etkinlikleri cep telefonlarına indirilecek uygulama ile takip edilebilecek.

Ramazan ayından sadece İstanbul değil, tüm Türkiye ve dünyadan Müslümanların akın ettiği bir ilçe olan Eyüp, birbirinden farklı etkinliklerle vatandaşlara farklı bir Ramazan yaşatması hedefliyor. Eyüp Belediyesi tarafından hazırlanan çok sayıda etkinliğe de vatandaşlar,  bundan böyle yine belediye tarafından geliştirilen bir cep telefonu uygulamasını indirerek ulaşabilecekler.
Eyüp Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında, Afife Hatun Kültür Evi, Caferpaşa Kültür Merkezi ve Eyüp Belediyesi’ne bağlı diğer etkinlik merkezleri ve alanlarda, meal okumalarından, iftar sofralarına, Ramazan sohbetlerinden sema gösterilerine kadar pek çok farklı etkinlik tüm Türkiye ve dünyadan ziyaretçilerle buluşacak. Eyüp’ün geleneksel hale gelen mahalle iftarları, özel sahur programları da Ramazan ayı boyunca yapılan etkinlik arasında. Bu iftarlarda özel sohbetlerin yanı sıra çok özel film gösterimleri de gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerde birbirinden ünlü ve özel sanatçılar sahne alırken, gerçekleştirilecek sohbetlere de konunun en tanınan uzmanları katılacak. Uzmanlar başta Ramazan’ın fazileti olmak üzere pek çok konudaki sohbetlerle vatandaşları bilgilendirecek. Vaazlar, mukabeleler, Esnaf duası, İslam ülkelerinden canlı yayınlar, Sohbet halkaları, Hadis sohbetleri, yurt dışından misafir edilecek öğrenciler, çocuklara özel etkinlikler, İslam tarihi okumaları, musiki sohbetleri, İrfan sohbetleri, Engellilere özel ramazan programları, Bedir gecesi gibi pek çok farklı ve anlamlı etkinlik bu Ramazan’da Eyüp’te tüm İslam alemi ile buluşacak.
Tüm bu etkinliklere App Store ve Google Play üzerinden indirilecek Ramazan uygulaması sayesinde anında erişilebilecek.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, son bir yılda teknolojik açıdan önemli bir gelişme kaydeden belediye hizmetlerine bir yenilik daha eklediklerini belirterek, “Vatandaşlarım için faydalı bir proje geliştirdik. Bu uygulama sayesinde mekan mekan nerde ne etkinlik var öğrenilebilecek. Tüm vatandaşlarımızı Ramazan ayında bu mübarek mekana bekliyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153