banner171

Eyüp Misafirlerini Osmanlı Evleriyle Karşılıyor

Eyüp Misafirlerini Osmanlı Evleriyle Karşılıyor

Eyüp Misafirlerini Osmanlı Evleriyle Karşılıyor
 Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Eyüp Belediyesi tarafından Osmanlı evleri kuruldu. Her yıl geleneksel olarak Eyüp Sultan Camii'ne gidiş yolu üzerinde kurulan ve adeta Eyüp'e gelen misafirleri karşılayan otantik Osmanlı evi görünümlü stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç'la birlikte, Ramazan'ın ilk günü stantları ziyaret ederek alışveriş yaptı.
Huzur Başkenti Eyüp'te 'On bir ayın sultanı Ramazan ayı' farklı bir güzellikte yaşanıyor. Her köşesi tarihle yoğrulmuş ve maneviyatla dolu olan Eyüp'e diğer ilçelerden gelen misafirleri Osmanlı Evleri'nden oluşturulan sokak karşılıyor. Feshane Caddesi üzerine kurulan Osmanlı evleri ile bir taraftan tarihi Ramazan kültürü yaşatılıyor. Osmanlı evleri görünümünde kurulan stantlar, vatandaşların yoğun ilgisini çekmekle birlikte esnafın da yüzünü güldürüyor. Tarihi Osmanlı evlerinden esinlenerek yapılmış stantlarda giyim kuşamdan süs eşyalarına, temizlik ürünlerinden gıda ürünlerine, esanslara birçok ürün satılıyor.

ESNAF DA VATANDAŞ DA ÇOK MEMNUN

Çeşit çeşit ürünlerin satıldığı Osmanlı evlerinde satışlar esnafın yüzünü güldürüyor. Eyüp'ün manevi atmosferini solumak için Eyüp Sultan Camii'ne gelen vatandaşlar, Osmanlı evlerinden alışveriş yapıyorlar. Vatandaşlar da bu uygulamadan çok memnun. İstedikleri bir çok ürünü buralardan satın alma imkanı bulan vatandaşlar ayrıca kendilerini bir anda tarihi bir doku içerisinde buluyorlar. Adeta eski İstanbul'da bir Ramazan gününü yaşayan vatandaşlar Eyüp'ten mutlu ve huzurlu bir şekilde ayrılıyorlar. Bu arada stantların arasında bir de fotoğraf atölyesi var. Burada da vatandaşlar padişah kıyafetleriyle fotoğraflar çektirerek güzel anılara sahip oluyorlar.

Osmanlı evlerini ziyaret eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'a esnaf memnuniyetlerini dile getirdi. Başkan Aydın'a bazı stantlarda ikramlar yapılırken, bazı stantlardan ise alışveriş yaptı.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 22:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153