banner171

Eyüp Sultan türbesini yazı tahtasına çevirdiler

Eyüp Sultan hazretlerinin türbesinin çevresinde görüntü kirliliği yaşanıyor.

Eyüp Sultan türbesini yazı tahtasına çevirdiler
 Türbenin ön tarafına yazılan yazılar yerli ve yabancı turistlerin tepkisine yol açtı. Türbeye dua etmek için gelenler bu yazıların silinmesini istiyor.

 Eyüp Sultan hazretlerinin türbesini ziyarete gelenler türbenin çevresindeki ilginç yazıları görünce şaşkına uğruyor. Duvardaki yazılarda oğluna iş arayandan. kendisine kısmet arayana kadar çeşitli mesajlar yer alıyor. Her tarafa yazılan bu mesajlardan dolayı türbenin etrafı da yazı tahtasına dönüş durumda. 
Türbenin çevresinin bu şekilde kirletilmesinin yanlış olduğunu söyleyen ziyaretçiler. yetkililerin yazıları silmesini ve türbenin çevresinde oluşan bu görüntü kirliliğinin giderilmesini istiyor. 
 Almanya'dan geldiğini ifade eden bir vatandaş, "Biz zaman zaman Eyüp Sultan hazretlerinin türbesini ziyarete geliriz. Burada dua etmek gerçekten çok farklı. Ancak bu yazılar buraya yakışmıyor.İnsanlar dua etmeyi bırakıp kim ne yazmış kimin ne sorunu var diye merak uyandırılıyor.Buda manevi atmosferi bozuyor.Buraya yazı yazanlar yanlış yapmış.  Biran önce yetkililerin bu ilginç yazıların silinip tertemiz bir ortamda ziyarete açılmalı." diye konuştu. 
Türbenin çevresine yazılan ilginç mesajlardan bazıları şöyle: Edayla Necip evlensin,Allah’ım Yasin ve sevim ayrılmasın,Allah’ım Derslerimde başarılı olmayı nasip et, Benim bütün dileklerim gerçekleşsin. Gülşen halama gönlüne göre ver. Allah’ım Namık kulunun içine sevgi ver. Emre’ye devlette iş ver. Güvenliğin işten atılmasını istiyoruz. Allah’ım Efran’la bana aşık olan benimle evlensin. Allah’ım kocamı bana döndür.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2013, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153