banner171

“Kutlu Doğum Etkinliği” Eyüp Sultan Meydanı’nda Daha Bir Anlamlı

Eyüp Belediyesi ve Eyüp Müftülüğü işbirliği ile Eyüp Sultan Meydanı’nda “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

“Kutlu Doğum Etkinliği” Eyüp Sultan Meydanı’nda Daha Bir Anlamlı
Etkinlik çerçevesinde Eyüp Sultan Meydanı’nda bin adet gül, 10 bin adet “Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” isimli kitap ile lokma dağıtıldı. 

Etkinliğe Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Turan Koçer, Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik Mehter Takımı konseri ile başladı. Ardından Kur’an- ı Kerim tilaveti yapıldı. Daha sonra ise protokol konuşmalarına geçildi.

“O GELMEMİŞ OLSAYDI BELKİ DE BİRBİRİMİZİ BOĞAZLIYOR OLACAKTIK”
Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer programda yaptığı konuşmada, Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (S.A.V.) çok sevmemiz gerektiğini ve bizler için çok önemli olduğunu belirterek, “Bugün Hz. Eyyüb El Ensari’nin huzurunda, O’nu ağırlayan sahabenin huzurunda Peygamber Efendimizi (S.A.V.) bir kere daha selam ve dua ile anmak bahtiyarlığına kavuştuk. Eğer Peygamberimiz (S.A.V.) olmasaydı güzel ahlaka, komşuluğa, erdeme, yardımlaşmaya kim dikkat çekecekti? Kafası karışmış dünyaya doğruyu ve yanlışı kim söyleyecekti? Hakk’ın ne olduğunu arayanlara, ne olduğunu kim gösterecekti? Eğer O gelmemiş olsaydı bugün biz kafası karışık, batıl belki de vicdansız bir dünyada birbirimizi boğazlıyor olacaktık” dedi.

“O’NUN BİZE TEVDİ ETTİĞİ KİTABI ŞÜPHEYE DÜŞMEKSİZİN AĞIRLAYABİLİRİZ”
Başkan Yardımcısı Koçer konuşmasında, alemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Peygamberinizin (S.A.V.) bize tevdi ettiği dini kötü göstermek, o dinden irtidat etmeyi hızlandırmak, böylece kendi siyasi hesaplarının gerçekleşmesi için uygun ortam hazırlamak için hepimizin gözü önünde müthiş bir gayret sarf edildiğini de vurguladı. Hz. Peygamberimizin (S.A.V.) doğum gününü anmanın bu vesile ile son derece anlamlı olduğu söyleyen Koçer, “Mensubu olduğumuz dinin, kendisini takip ettiğimiz Peygamberin, O’nun getirdiği mesajların değeri ve kıymetinin farkında olduğumuzu göstermemiz çok önemli. Burada bir araya gelmemiz, Peygamberimizi (S.A.V.) birlikte anmamız, Müslümanlığımızı izhar etmemiz, gurur duyduğumuzu, mensubiyetinden onur duyduğumuzu göstermemiz bu günün en anlamlı işi diye düşünüyorum.  Bu sebeple burada bulunan Peygamberimizin (S.A.V.) değerli sahabesi, ev sahibi ve mihmandarı olan, hicretten sonraki en zor döneminde onu ağırlayan sahabenin ağırladığı gibi biz de O’nun bize tevdi ettiği kitabı onur ve gurur duyarak, şüpheye düşmeksizin ağırlayabiliriz. Birbirimize ensar olabiliriz, birbirimizin kırılan kalplerini onarabiliriz. Zihnimizi bulandıran şeyleri, yine birbirimize güç ve kuvvet vererek izole edebiliriz. Bugün Peygamberimizi (S.A.V.) en derin ve içten rahmet duygularımla anarak, onun ashabına sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Yine Peygamberimizin (S.A.V.) arkadaşlarından birisinin meftun olduğu beldeye hizmet etmekten büyük bir onur duyduğumuzu belirtiyorum. Burada bulunan siz değerli misafirlerimize ve Eyüp sakinlerine hizmet etmekten, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da onur ve gurur duyacağımızı belirtiyorum”şeklinde konuştu.
Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan ise yaptığı konuşmada Hz. Peygamber (S.A.V.) sevgisinin Allah katında değerinin çok yüksek olduğunu ifade etti.
Etkinlik çerçevesinde Eyüp Sultan Meydanı’nda bin adet gül, 10 bin adet “Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” isimli kitap ile lokma dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 23:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153