banner171

Abdurrahim Karakoç Gaziosmanpaşa'da Anıldı

Abdurrahim Karakoç Gaziosmanpaşa'da Anıldı

Abdurrahim Karakoç Gaziosmanpaşa'da Anıldı
İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şubesi ve Gaziosmanpaşa Belediyesi 10. Şairleri Anma Günü Programında Abdurrahim Karakoç anıldı.
İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şubesinin periyodik olarak devam ettirdiği Şairleri Anma programlarının bu ayki konuğu Şair Abdürrahim Karakoç oldu. Abdürrahim Karakoç’un hayatının gösterildiği kısa bir filmle başlayan programda ilk konuşmayı İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Kerem Akpınar yaptı. Daha sonra Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mahmut Bıyıklı ve şair ve yazar Hayrullah Eraslan konuştular. 
Akpınar yaptığı açış konuşmasında bu programı ısrarla sürdürdüklerini ve şairlerimizi tanıtmaya ve onların şiirlerinden istifade etmeye devam edeceklerini söyledi. “Abdürrahim Karakoç, Türk şiirinin zirve isimlerinden biridir ancak nedense onu bizden gizlemeyi başarmışlardır” dedi. Kerem Akpınar, programa şairimizin oğlu Prof. Dr. Enderhan Karakoç da katılacak ve babası ile olan özel anekdotları aktaracaktı ama Konya’da birkaç gündür devam eden sis bugün bizimle olmasını engelledi, sizlerden özür diliyoruz” dedi. 
Anma programına konuşmacı olarak katılan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da “Abdürrahim Karakoç, tıpkı Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek ve İsmet Özel gibi şiirimizin zirve isimlerindendir. Büyük şehre gelmeden büyük şair olabilmeyi ve sesini bütün Türk Dünyasına duyurmayı başarmış bir değerimizdir. Biz onun şiirini yeterince tanıtabilmiş değiliz, bu da bizim eksikliğimizdir” dedi. Programa Bursa’dan gelen ve Abdürrahim Karakoç’un hayatını kitaplaştıran Şair ve Yazar Hayrullah Eraslan da Karakoç'un her zaman bildiği doğruları söyleyen biri olduğunu, genç nesillere tanıtmak ve aktarmak gerektiğini ifade etti.
Abdürrahim Karakoç’un şiirleri ve bestelenmiş türkülerinin okunması ve plaket takdimi ile sona eren programa BBP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fedai Karakol, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ali Çağrıcı, İlçe Müftüsü Osman Şen, İlçe Tarım Müdürü Nuri Şahin, Giresun Medya Platformu Başkan Vekili İbrahim Balcıoğlu, STK ve siyasi parti temsilcileri ile misafirler katıldılar.


Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2019, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153