banner171

AK PARTİ GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANI AV.İSMAİL ERGÜNEŞ'İN BERAAT KANDİLİ KUTLAMA MESAJI

BERAAT KANDİLİ KUTLAMA MESAJI

AK PARTİ GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANI AV.İSMAİL ERGÜNEŞ'İN BERAAT KANDİLİ KUTLAMA MESAJI

Kıymetli Gaziosmanpaşalı Hemşehrilerim. Berat Kandili Ramazan ayının müjdecisi, Yüce Allah’ın engin afv, mağfiret ve rahmetiyle bezeli, kutlu bir gecedir. Böylesi mübarek gecelerin  aydınlığını fırsat bilerek, bazı needen ve sebeplerle lekelenen kalplerimizi önce tevbe ve istiğfar ile temizlemeli; sonra da Allah sevgisi, insan sevgisi ile doldurarak iyi bir kul, olgun bir mü’min olmaya gayret göstermeliyiz. 

Fitne, fesat, gıybet ve iftira gibi, bizi biribirimize düşman eden kötülüklerden uzak durmalı, dargınlık ve kırgınlıkları ortadan kaldırarak kucaklaşmalı, bir olmaya, diri olmaya  ve birlikte olmaya çaba göstermeliyiz

Allah’a kul olmanın mânevî zevkine ererek, hatâ ve kusurlarını itiraf eden, işledikleri günahların farkına vararak tevbe ve istiğfarda bulunan pek çok mü’minin ilâhî rahmete kavuşup, günahlarından kurtulacakları ümit edildiği için bu geceye “kurtuluş gecesi” anlamında “Berat Gecesi” denilmiştir. 

İdrak edeceğimiz Berat Kandili, kendimizi bir daha gözden geçirmek, etrafımızdaki varlıklarla münasebetlerimizi değerlendirmek, Allah’a karşı olan görevlerimizin durumunu tesbit etmek, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde fark etmediğimiz tavır ve hareketlerimizin muhasebesini yapmak için en güzel vesiledir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gaziosmanpaşalı Hemşehrilerimin  ve Tüm  islam aleminin  Berat Kandilini tebrik eder,  hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz dilerim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153