banner171

Başkan EROL;Vatandaşın Ayağına Giderek Kentsel Dönüşümü Anlatıyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ilçede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirdiği “Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Buluşmaları” devam ediyor.

 Başkan EROL;Vatandaşın Ayağına Giderek Kentsel Dönüşümü Anlatıyor
 Yıldıztabya Spor Kulübü Tesisleri’nde Yıldıztabya ve Pazariçi Mahalleleri STK temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol vatandaşların sorularını tek tek cevapladı. 
STK temsilcileri ile yapılan bu toplantı dışında, 2 Nisan Salı günü saat 10.00’da Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda Yıldıztabya ve Pazariçi mahalle sakinlerinin davetli olduğu bilgilendirme toplantısı da düzenlenecek.

DR. ERHAN EROL YILDIZTABYA ve PAZARİÇİ 
STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

Hiçbir vatandaşın aklında soru işareti kalmaması, herkesin aklındaki soruları rahat rahat sorabilmesi amacıyla her hafta vatandaşlarla bir araya geldiğini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Kentsel dönüşüm İstanbul’da ilk olarak önemsenmesi gereken konudur. Bizlerin, İstanbul’da yerel yönetimler olarak en büyük endişemiz bölgenin deprem bölgesi olması gerçeğidir. Tek düşüncemiz ilçemizdeki 500 bin insanımızdır” dedi. 

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ilçede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirdiği “Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Buluşmaları” devam ediyor. Her hafta Salı günleri bir mahallenin sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Yıldıztabya ve Pazariçi Mahalleleri STK temsilcilerinin daveti üzerine Yıldıztabya Spor Kulübü Tesisleri’nde vatandaşların sorularını cevapladı.  
Dr. Erhan Erol’un, Gaziosmanpaşa’da gerçekleşen, 393 hektarlık alanda İstanbul’un en büyük yerinde kentsel dönüşüm çalışması ile ilgili verdiği bilgilerle başlayan toplantıda daha sonra vatandaşların sorularına geçildi. Bu toplantıları vatandaşların aklında hiç bir soru işareti kalmaması amacıyla gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Erhan Erol özetle şunları söyledi,           “ Bizim meselemiz ilçemizdeki 500 bin insanımızdır. İstanbul’da veya çevre illerde gerçekleşebilecek etkili bir deprem sonrasında binaların yıkıldığını düşünürsek, doğalgaz, su, kanalizasyon olmadan ilçemizdeki 500 bin insanı, İstanbul’daki 15 milyon insanı nerede, nasıl yaşatacağız. Bu bir tahmin değil, İstanbul’un, dolayısıyla Gaziosmanpaşa’nın bir gerçeğidir. Ayrıca, kesinlikle insanları zorla kentsel dönüşüme sokmuyoruz. Herkesle tek tek anlaşarak, rızalarını alarak kentsel dönüşüme dahil edeceğiz. Zaten şu ana kadar çok büyük alanlarda, çok fazla insanımızla anlaşma yaptık ve dönüşüm kabul edenlerle başlayacak. Daha sonra insanlar yanları başında çok güzel, güvenli binaların yapıldığını görünce bizimle anlaşmak isteyecekler ve onlarla da anlaşıp ilçemizdeki dönüşüme devam edeceğiz” dedi. 

Toplantıya katılan vatandaşlar bu görüşme sonrasında rahatladıklarını ifade ederek toplantıdan memnun bir şekilde ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2013, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153