banner171

BÖLGE'DE YILIN (ESNAFLARI) SEÇİLDİ

Heryıl geleneksel olarak düzenlenen Ahilik Haftası (Esnaf Bayramı) kapsamında seçilen Yılın Ahisi (Yılın Esnafı) belirlendi.

BÖLGE'DE YILIN (ESNAFLARI) SEÇİLDİ
 Bu kapsamda esnaf odası üyeleri tarafından gelen tekliflerin değerlendirilmesi sonucunda, yıllarca esnaflık yapmış, çırak yetiştirmiş ve esnaflık ruhuna gereği ile riayet etmiş 4 esnaf Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Arnavutköy ilçelerinden yılın ahisi olarak seçildi.

Bu kapsamda Ayhan ER, Recep ŞENVARDAR, Kazım YAVUZ ve yakın bir geçmişte vefat eden Yönetim Kurulu Üyesi Orhan HEPVERMİŞ 2013 yılı " Yılın Ahisi" seçildiler.

Yılın esnaflarına Ahilik plaketini takdim eden Esnaf Odası Başkanı Sn. Erkan KAYA, mesleğe yıllarını vermiş ve bu mesleğin gelişiminde katkıda bulunmuş esnaf ve sanatkarımızı bu şekilde onure etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Esnafı ödüllendirirken, esnaflık ruhuna aykırı hareket eden esnafında cezalandırıldığını ifade eden Erkan KAYA, ahilik felsefesinde esnafı ödüllendirirken, kötü esnafında cezalandırıldığını pabucunun dama atıldığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2013, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153