banner171

CHP Belediye Başkan A.Adayı Murat HAŞHAŞ ile Özel Röportaj

CHP Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Murat HAŞHAŞ ile Özel Röportaj

CHP Belediye Başkan A.Adayı Murat HAŞHAŞ ile Özel Röportaj
 2014 yılı Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Murat HAŞHAŞ, Aday adaylığı ile ilgili nasıl bir yol izleyeceği konusunda GPHABER.com açıklamalarda bulundu.


Röportaj/Gülsüm Şahin 

Cumhuriyetimizin 95. Yılına 95 proje


1. Murat bey sizi tanıyabilir miyiz?
Gaziosmanpaşa’da doğdum ve büyüdüm. Gaziosmanpaşa’da evlendim. Üç çocuk sahibiyim. Yıllardır Gaziosmanpaşa’da esnaflık yapıyorum. İyi bir Gaziosmanpaşalı olduğuma inanıyorum. İşim gereği insanlarla, cemiyetlerle iç içeyim. Gaziosmanpaşa’da iş yaşamı dışında birçok STK’da görev yaptım ve yapmaya devam ediyorum. 

2. Siyasete nasıl girdiniz?
Biz Haşhaşlar ailesi olarak her zaman siyasetin içinde olduk. Uzun yıllar babam ve amcalarım siyasetin içersinde yer aldılar. Bende gençliğimden itibaren CHP’de çeşitli kademelerinde görev aldım. İlçe yöneticiliği, il ve ilçe delegelikleri, Kurultay delegeliği görevlerinde bulundum. Geçmiş dönemlerde meclis üyesi adaylığım oldu. 2009 yerel seçimlerinde de CHP Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyesi seçildim. 

Bugüne kadar Gaziosmanpaşalılara elimden geldiğince faydalı olmaya çalıştım. Yıllardır Gaziosmanpaşa’da esnaflık ve siyaset yapıyorum. Şu anda Belediye Meclis üyesi olarak hizmetimiz devam ediyor. Daha fazla sorumluluk almak adına CHP Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı olmak istiyorum.

3. Gaziosmanpaşa’yı yönetmeye talipsiniz, size göre Gaziosmanpaşa’nın sorunları nelerdir? Neler yapmayı düşünüyorsunuz?
Evet,Gaziosmanpaşamızı yönetmeye talibiz. Talibiz kelimesini özellikle kullandım. Çünkü bu tek başına bir taliplik olamaz. Biz Gaziosmanpaşa’yı ekibimiz, seçilen meclis üyelerimiz, belediye çalışanlarımız ve vatandaşlarımız ile birlikte yönetmeye talibiz. Şu anda Gaziosmanpaşa sorunlarla boğuşan, çözüm üretilememiş bir ilçe durumundadır.


Gaziosmanpaşa CHP’nin belediyecilik anlayışı ile hızla ayağa kalkacaktır. Gaziosmanpaşa’nın en büyük problemi sahipsizliktir, gelişi güzel yapılaşmadır, yaptım olduculuktur, projesizliktir. İşte bütün vatandaşlarımızın hak vereceği, gözüken başlıca sorunlar. 
Trafik ve ulaşım sorunu
Çevre düzenlemesi plansızlığı
Fonksiyonel spor tesisleri eksikliği
Pazar yerleri çözümsüzlüğü
Yeşil alan azlığı

Bunların dışında Gaziosmanpaşa belediyesinin mali sorunları vardır. Mali kaynakları verimli kullanılmamaktadır. Mali sorunlara çare bulunmadan gelişi güzel işler yapılmaktadır. 

Tabiî ki Gaziosmanpaşa’ya yapmayı düşündüğümüz çok önemli projelerimiz var. Arkadaşlarımızla birlikte bunlar üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz. Özellikle yukarıda saydığım problemlerin hızlı bir şekilde çözümüne gideceğiz. Ayrıca Gaziosmanpaşa’nın bina yığınına değil, nefes almaya ihtiyacı var. Gaziosmanpaşa’ya nefes aldıracak çok önemli büyük eserler kazandırmaya geliyoruz. Bu eserleri Gaziosmanpaşa ilçemize kazandırmak içinde terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz.

4. Gaziosmanpaşa’daki hedefleriniz ve projeleriniz nelerdir?
Bakın, çok kısa olarak belirteceğim. Gaziosmanpaşa’ya “91 Proje ve 4 BÜYÜK Eser” ile hizmet etmeye geliyoruz. Hedefimiz Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yılında 95 proje ile hizmet etmiş olmak. Bu projelerin 4’ü Mega eser niteliğinde olacak.  Gaziosmanpaşa bizim projelerimizle hayat bulacaktır. Gaziosmanpaşa’nın Cumhuriyet Halk Partisi fikir, düşünce ve projeleri ile yönetilme vakti gelmiştir. 

5. Son olarak okuyucularımıza ve Gaziosmanpaşalılara neler söylemek istersiniz?
Son olarak değerli okuyucularınıza şunu söylemek isterim. İstanbul’da partimiz tarafından yönetilen bazı ilçeler var. Kartal, Maltepe, Büyükçekmece, Silivri gibi. Bu ilçe belediyelerimiz sosyal, kültürel ve vizyonel proje yarışına girmişken, Gaziosmanpaşa, 4 dönemdir AK Parti ve aynı zihniyetle yönetilmektedir. 
Biz Gaziosmanpaşa’nın dört dönemdir çözülemeyen sorunlarını çözerek, dörtdörtlük Gaziosmanpaşa hedefliyoruz.
Gaziosmanpaşa’nın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin vizyonel, özgürlükçü, ileri görüşlü, sosyal belediyecilik anlayışı ile yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. 
Bütün okuyucularınızı sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. 



Zamanınızı Ayırdığınız için Çok Teşekkür Ederim.
Ben Teşekkür Ederim.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2013, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153