banner171

Engelli askerler vatan borcunu ödedi

Engelleri dolayısıyla vatani görevini yerine getiremeyen yüzlerce vatandaş, bir günlük asker olmanın heyecanını yaşadı. Asker üniforması giyip eğitim alan gönüllü askerler, yemin töreninin ardından tezkerelerini aldı.

Engelli askerler vatan borcunu ödedi

 Engeliler Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul’daki engelli gençler, vatan borçlarını bir günlük askerlik yaparak ödedi. İstanbul Avrupa yakasındaki ilçelerden Hasdal Kışlası’na askerlik görevini yapmaya gelen askerler, heyecanlarını gizleyemedi. Temsili olarak giydikleri üniformalarla çakı gibi birer asker olan engelliler, karavanadan yemek yedi. Askerliğin temel kurallarını yerinde tecrübe eden gönüllü askerler komutanlarından, uygun adım yürüme ve selam durma gibi kuralları da öğrenme imkanı buldu. Törene Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve 23’üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Sivri ile yüzlerce engelli yakını da katıldı.

Aldıkları eğitimlerin ardından tören alanına gelen yaklaşık 500 engelli asker, yemin etmek ve tezkerelerini almak için alanı doldurdu. Türk bayrakları ve silahların bulunduğu masalara ellerini koyarak yemin eden askerler, bir günlük vatani görevlerini tamamladı.

Yemin töreninin ardından tezkerelerin verilmesine geçildi. Başkan Usta ile 23’üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Sivri vatani görevlerini başarıyla tamamlayan gönüllü askerlere tezkerelerini sırayla takdim etti. Engelli aileleri ise evlatlarının bir gün dahi olsa asker üniforması giyerek vatani görevini yerine getirmesinden dolayı gurur tablosu yaşadı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153